Waasland-Beveren is er, ondanks een meer dan behoorlijke wedstrijd, zondagavond niet in geslaagd punten te pakken tegen KV Mechelen. De 1-3 nederlaag was geen correcte weergave van de krachtsverhoudingen tussen de lijnen. Het best verzorgde voetbal kwam wel van de Kakkers, maar W-B streed met een groot hart en creëerde voldoende mogelijkheden om meer dan één keer te scoren, maar de Mechelse sluitpost Thoelen behoorde, samen met "onze" Joachim Van Damme tot de uitblinkers. En er was simpelweg ook pech mee gemoeid zoals bij de Mechelse voorsprong die, op slag van rust toch een beetje uit de lucht kwam vallen en volgde op een hoekschop voor W-B, maar ook de 1-2 van KV zou niet hebben misstaan in het dossier "Propere Handen" (lullige owngoal van Tshibola en dat op een moment dat de thuisploeg na de prachtige gelijkmaker van Kobayashi dreigde het laken naar zich toe te trekken.

Na 4 gelijke spelen is dit de tweede opeenvolgende nederlaag voor Mercier en het is benieuwd uitkijken naar de reactie van zijn spelersgroep woensdagavond wanneer op Sclessin Standard partij wordt gegeven.

Zondagavond verschenen Kobayashi, Durmishaj en Tshibola voor het eerst samen aan de aftrap. Onze Japanse aanwinst verdween in het tweede gedeelte van de tweede helft uit beeld, maar liet zich daarvoor van zijn beste kant zien met enkele prima hoekschoppen en passes. Zou W-B in hem een nieuwe patron hebben gevonden ? Ook Durmishaj was opvallend aanwezig in de match en heeft zeker zijn visitekaartje afgegeven voor de wedstrijd van woensdag in Luik. Dat kan niet worden gezegd van Aaron Tshibola wiens mindere match een pijnlijk dieptepunt kende toen hij de 1-2 in eigen doel kopte. Ook voor Aboubakaryy Koita wordt het de hoogste tijd om nog eens wat te laten Zien. In de voorbereiding schudde hij regelmatig een knappe actie uit de benen, maar sinds zijn blessure haalde hij nooit meer dat niveau.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge dat we voor jullie op de website van Waasland-Beveren haalden.

W-B KAN GEEN PUNTEN THUIS HOUDEN TEGEN KVM

Waasland-Beveren heeft vanavond niet kunnen winnen tegen KV Mechelen. Het werd zonet 1-3 op de Freethiel. Yuki Kobayashi scoorde de enige treffer voor geel-blauw.

Waasland-Beveren begon dominerend aan de partij. Schoten van Koita, Kobayashi en Tshibola verdienden beter, maar werden afgeblokt. W-B versierde in de eerste helft ook enkele hoekschoppen. Yuki Kobayashi zette zich telkens achter de bal, maar een doelpunt leverde het niet op. Aleksandar Vukotic miste na twintig minuten zijn kopbal. Na 23 minuten probeerde Fiorin Durmishaj het van net buiten de zestien, maar doelman Thoelen tikte de bal van onder zijn lat. Aan de overkant kopte een wel heel vrijstaande de bal tegen de dwarsligger. Voor de rust probeerde Tuur Dierckx het nog voor W-B, maar hij miste het doel op een metertje na. Aan de overkant was het vlak voor de kantwisseling wèl raak. De bezoekers counterden na een hoekschop heel scherp en Onur Kaya tikte de 0-1 binnen.

Na de pauze pakte W-B de wedstrijd opnieuw in handen. Het dreigde snel tweemaal via een hoekschop, maar de netten laten trillen lukte aanvankelijk niet. In minuut 51 lukte dat echter wel. Kobayashi hing de bordjes weer in evenwicht door de bal kurkdroog in de hoek te knallen na goed voorbereidend werk van Koita en Durmishaj. W-B bleef de wet dicteren, maar het doelpunt viel opnieuw aan de overkant. Een voorzet viel ongelukkig op het hoofd van Aaron Tshibola, die het leer in eigen doel verwerkte: 1-2. W-B drong aan en nam risico's. Schryvers kwam net te kort op een voorzet van Wiegel en Durmishaj zag Thoelen zijn kopbal enig mooi uit doel halen. Op de counter werd het nog 1-3 via Togui.