StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EVEN SPEKTACULAIR ALS VORIG SEIZOEN IS ONMOGLEIJK !

Morgenavond moet Waasland-Beveren proberen een derde opeenvolgende nederlaag kost wat kost te vermijden, maar dan is een uitwedstrijd naar Standard geen dankbaar cadeau. De Luikenaars pakten zondag knap, maar dik verdiend, een puntje mee uit Jan Breydel waarmee de Rouches hun ambitie onderstrepen om Club zo lang als mogelijk het vuur aan de schenen te leggen.
Het feit dat Preud'homme in de Europese wedstrijd van donderdag in Frankfurt niet koos voor zijn op papier sterkste opstelling, zegt veel over wat Standard na de reguliere competitie (en liefst ook na de play-offs) wil bereiken.

Het is onmogelijk de wedstrijd van morgen voor te beschouwen zonder nog even terug te komen op het spektakelstuk van vorig seizoen op de 30ste speeldag in Sclessin. Toen liet W-B een 0-2 bij rust die daarna nog werd uitgediept tot 0-3, ontglippen om uiteindelijk volledig met de billen bloot te gaan na 90 minuten (4-3). Het was de wedstrijd van een man die thans door een diep dal gaat, nl. Stefan Milosevic. Hij scoorde liefst driemaal in Luik, maar dat bleek dus onvoldoende voor zelfs maar een puntje.
We moeten hopen dat Stefan zo snel als het kan weer de draad oppikt, want ook al is hij niet van de snelste en technisch soms wat onhandig, hij heeft, in tegenstelling met zijn collega-aanvallers bij W-B, wel een neus voor goals.

Tegen KV Mechelen speelde W-B een zeer verdienstelijke partij, maar het zat enkele keren flink tegen en toch niet vergeten, na Club Brugge pakte KV het meest aantal punten buitenshuis. Foulon zal er op Sclessin niet bij zijn vanwege een gele schorsingsdag waardoor vermoedelijk Vukcevic nog eens mag spelen. Straf toch, maar ook hij is iemand die met verwachtingen werd ingehaald en die tot nu toe er ver onder is gebleven.

Patrick Van Wesemael.