De wedstrijd van gisteren in Luik leek wel een copy van die in Gent anderhalve week geleden. W-B kreeg geen poot aan de grond, verscheen sporadisch in de buurt van de vijandige zestien en kon dankzij een alweer alerte Nordin Jackers de schade beperken.
Laat Gent en Standard op verplaatsing zware wedstrijden zijn, het mag duidelijk zijn dat er een groot contrast is tussen de uit- en de thuiswedstrijden en wanneer zoals tegen KV Mechelen een goeie thuismatch niet eens wordt bekroond met punten, blijft men onvermijdelijk in de problemen zitten. Waren er dan helemaal geen lichtpuntjes ? Toch wel, want Jackers verihinderde, net zoals in Gent, de forfaitcijfers. Schitterend voor Nordin die zich op die manier in de kijker kan spelen met het oog op volgend seizoen, maar er zullen de komende weken meer jongens moeten opstaan om hem te overtuigen in Beveren te blijven. Ook Kobayashi blijft de ingeslagen weg naar boven verder zetten. Met voorsprong de beste voetballer in de kern, maar hij wordt uiteraard niet omringd door spelers als Anbang, Seck of Verstraete.
Wie woensdagavond zeker niet tegenviel was Valtteri Moren. Weken niet gespeeld, maar dat schijnt voor hem niks uit te maken.
Na 4 matchen zonder verlies, staat de teller qua opeenvolgende nederlagen op anderhalve week plots op 3 voor Mercier, maar toegegeven, Standard en Gent uit zijn matchen waar W-B niet ontgoocheld in mag zijn als het met lege handen terugkeerd. Gevolg is wel dat daardoor de druk op de aankomende wedstrijden flink wordt opgedreven. Rekenen op misstappen van derden is niet langer een optie.
Lees hierna het volledige wedstrijdverslag van Valy Van De Merlen afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

VROEGE EN LATE GOAL NEKKEN WAASLAND-BEVEREN

Waasland-Beveren heeft zonet met 1-0 verloren op het veld van Standard de Liège. Al na drie minuten spelen mocht Mehdi Carcela de score openen. In het absolute slot van de tweede helft trapte Oulare de twee treffer en de eindstand op het scorebord.

Coach Arnauld Mercier startte deze wedstrijd met drie nieuwe namen. Valtteri Moren, Andrija Vuckevic en Matthias Verreth kregen hun kans. De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de Waaslanders. Na amper drie minuten mocht Mehdi Carcela aanleggen in de zestien. Zijn plaatsbal vloog meteen in de verste hoek binnen. W-B kwam in een nieuwe formatie (een 5-3-2) maar moeilijk in zijn spel. Tot kansen kwamen onze leeuwen niet in de eerste helft. Het was vooral Standard dat af en toe kon dreigen al moest Jackers, afgezien van het doelpunt, nooit echt zijn kunnen tonen. We gingen rusten met een logische 1-0 tussenstand.

De tweede helft begon net zoals de eerste helft met meteen een grote kans voor Standard. Bastien mocht aan de tweede paal vrij inschieten maar zijn poging ging gelukkig via de buitenkant van de paal buiten. Na vijf minuten in de tweede helft was Zinho Vanheusden er dicht bij. Zijn knal werd onder de lat weggetikt door Jackers. Een minuut later wees scheidsrechter Nathan Verboomen tot ieders verbazing richting de stip. Volgens Verboomen beroerde Caufriez de bal met arm. De Waal kreeg de bal echter tegen het hoofd in plaats van de arm. De VAR kwam terecht tussen, geen penalty.

Standard bleef op zoek gaan naar een dubbele voorsprong en creëerde ook heel wat gevaar. Een opnieuw sterke Jackers zorgde er echter voor dat Waasland-Beveren in de wedstrijd bleef. Een kwartier voor tijd kreeg W-B dan ook dé kans op de gelijkmaker. De ingevallen Milosevic zette Kobayashi alleen voor doel maar de Japanner had iets teveel tijd nodig om Bodart te passeren. Een dot van een kans. Aan de overzijde kon Oulare in het absolute slot dan toch het tweede doelpunt van de avond maken voor de Rouches. Voor W-B betekent het de derde nederlaag op rij. We moeten ons herpakken, te beginnen met de wedstrijd tegen Zulte Waregem van aanstaande zaterdag.