StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Paniek!!! De (enige) ploeg onder ons pakt punten

We zijn weer een speeldag verder en opnieuw is die voor ons puntenloos geëindigd. Op het veld van Standard speelden we niks, op die ene counter waar Kobayashi eigenlijk altijd moet scoren na, klaar. 2-0 bleek uiteindelijk nog een redelijke uitslag, de Rouches hadden makkelijk 4-5 keer kunnen scoren. Logisch gevolg, geen punten voor ons en Cercle deed dat (helaas) wel. Moeten we ons zorgen maken?


In eerste instantie moeten we gewoon focussen op onszelf en eindelijk eens wat punten gaan pakken. Met een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem en een verplaatsing naar KV Kortrijk is dat allesbehalve evident maar ja, dat is het in deze competitie nooit. Er moeten gewoon punten gepakt worden. Hoe, dat doet er even niet meer toe.

De trein van Cercle lijkt ook wel vertrokken ondertussen. Bernd Storck heeft er een team van kunnen maken. De laatste twee wedstrijden werd dat alsmaar duidelijker. Op het veld van Racing Genk keerden ze nog puntenloos terug naar West-Vlaanderen. Wel speelden ze een sterke wedstrijd en hadden ze zeker een punt kunnen meenemen, moesten ze de kansen die ze hadden, afgemaakt hebben. Thuis tegen Moeskroen ontbrak opnieuw die efficiëntie om de wedstrijd te winnen, een zuur punt was dus hun deel. Wat we wel moeten beseffen is dat die trein effectief wel eens vertrokken zou kunnen zijn. Het team is een echt team geworden in plaats van elf individuen op een veld. Ze spelen goed voetbal maar gelukkig, ontbreekt net zoals bij ons die efficiëntie om het af te maken.

Het programma voor de volgende weken loopt misschien iets meer in ons voordeel. Cercle moet dit weekend richting het Astridpark op bezoek bij de recordkampioen Anderlecht. Daarna ontvangt het thuis STVV, ook een niet te onderschatten tegenstander. Geen cadeaus dus voor de vereniging, laat ons hopen dat ze daarin zo weinig mogelijk punten halen. Wij ontvangen zoals gezegd thuis Zulte en trekken zelf naar Kortrijk. De wedstrijd daarna is een cruciale wedstrijd tegen Cercle. Waar we in de heenronde nog 1-0 verloren moèt er nu absoluut gewonnen worden. Winnen we die niet dan ziet het er echt niet goed uit voor onze Leeuwen. Punten pakken is dus de boodschap, te beginnen bij komend weekend!

C'mon Beveren!

Seppe Meul.