Waasland-Beveren is er weer niet in geslaagd na een meer dan degelijke thuismatch de punten in Beveren te houden. In blessuretijd lag een onnodige fout van Caufriez die overigens een puike wedstrijd speelde, aan de basis van een vrijschop waaruit de bezoekers scoorden.

Drie goeie thuiswedstrijden (Oostende, Mechelen en Zulte-Waregem) leveren de povere balans op van 3 op 9 en wanneer ook in de uitmatchen voorlopig onvoldoende punten worden gepakt, is het onmogelijk om uit de problemen te geraken. Nederlagen die in de absolute blessuretijd tot stand komen doen extra pijn, zeker wanneer tot tweemaal toe dat verlossende doelpunt in de slotminuten aan de andere kant zo goed als gemaakt was waaronder een owngoal en een schuiver van Emmers voorlangs.

Typisch zeker voor ploegen die in de hoek zitten waar de klappen vallen ? Jammer, want vooral op de Freethiel wordt er niet slecht gevoetbald, maar de efficiëntie ontbreekt en dat wordt nog het best geïllustreerd door de wetenschap dat er in de 14 tot nu toe gespeelde wedstrijden amper 10 keer werd gescoord en opvallend, dat gebeurde door 10 verschillende spelers. Goed om weten : de aanvallers Durmishaj, Sula en Milosevic (laatstgenoemde speelde nog nauwelijks) vonden in competitieverband nog niet de weg naar de netten.

Wat er zaterdag ook gebeurt in Kortrijk, met minimum 7 en maximum 10 punten, moet W-B met het schaamrood op de wangen terugblikken op een zeer teleurstellende heenronde. Er is niks verloren, maar één schamele overwinning in 14 competitiematchen is wel een erg magere oogst.

Dan maar hopen dat Anderlecht deze namiddag beter doet dan Cercle zeker ? Spijtig toch dat niet eens halverwege het seizoen dit soort vooruitzichten overheersen. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van W-B - Zulte-Wargem afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren en gemaakt door Vaky Van De Merlen.

W-B IN ABSOLUTE SLOTFASE ONDERUIT TEGEN ESSEVEE

Waasland-Beveren heeft zonet op de Freethiel met 1-2 verloren van Zulte Waregem.
In de eerste helft scoorde Zulte Waregem via Bjordal. In de tweede helft maakte W-B gelijk via een fabelachtig doelpunt van Abou Koita, maar diep in blessuretijd ging ZW alsnog aan de haal met de drie punten. Het is voor W-B jammer genoeg de vierde nederlaag op rij.

Waasland-Beveren trok op eigen veld meteen het laken naar zich toe en dreigde via een schot van Yuki Kobayashi. Enkele minuten later was Durmishaj er dicht bij met een hakje maar Bossut was alert. Na een kwartier spelen ging Kobayashi op de grond zitten met een hamstringsletsel. Hij probeerde het nog enkele minuten na de interventie van onze kinesisten maar het was einde wedstrijd voor onze Japanse draaischijf. W-B was voor het overgrote deel van de eerste helft de meerdere van de bezoekers en creëerde ook enkele doelrijpe kansen. Een bedrijvige Tuur Dierckx probeerde het eerst met een schot naar de linkse winkelhaak maar zijn plaatsbal ging over. Enkele minuten later verscheen hij oog in oog met Bossut maar die gaf vooralsnog geen krimp.
Net zoals vorige thuiswedstrijd tegen KV Mechelen viel het doelpunt wél aan de overzijde. De doorgebroken Larin trapte met een lage schuiver richting verste paal, Jackers kon in eerste instantie nog redding brengen maar devieerde de bal tot bij Bjordal. De Noor twijfelde niet en duwde van dichtbij de bal in het lege doel, 0-1. Vlak voor het rustsignaal scoorde W-B ei zo na toch nog.
Helaas belandde de bal na een warrige hoekschop tegen de paal in doeltrap.
De tweede helft begon veel belovend met een enorme kans voor Tuur Dierckx. Hij kopte de voorzet van Foulon nipt voorlangs. Op het kwartier mocht Koita koppen maar ook zijn kopbal ging maar net naast. De bezoekers bleven met de counter hun favoriete spel spelen. Weer was W-B dicht bij een gelijkmaker toen Emmers zich vrij kop kappen en Dierickx kon bedienen, maar voor het schot koos. Bossut zag het graag komen. Waasland-Beveren bleef echter aandringen. Een kwartier voor affluiten kreeg de ingevallen Din Sula een dot van een kans maar ook zijn schot miste de juiste richting.

Het moment van de wedstrijd moest echter nog komen. Koita dat vanop zo'n 30 meter mocht aanleggen en de bal snoeihard tegen de netten jaste, wat een pegel! De oververdiende gelijkmaker stond eindelijk op het bord. W-B ging nu vol voor de drie punten. Emmers was er zeer dicht bij maar zijn deviatie dwarrelde maar net voorbij het doel van Sammy Bossut. Ook Badibanga mocht zich bijna matchwinnaar noemen. Zijn afgeweken voorzet belandde bijna in doel, maar Bossut kon nog alles uit de kast halen om de Wase voorsprong te voorkomen. Maar zoals vaak bestaat er in het voetbal geen rechtvaardigheid. Zulte Waregem kreeg in minuut 93 nog een vrije trap. Via de knie van Cyle Larin belandde de bal uiteindelijk in de verste hoek buiten het bereik van Jackers binnen, 1-2.

We zijn voorzichtig als we stellen dat Waasland-Beveren vandaag meer verdiende. Een onrechtvaardig verdict, maar het is niet anders. Zaterdag over acht dagen trekken we naar Kortrijk op zoek naar een nieuwe driepunter.