StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Watertanden.
Het oninteressante aanvangsuur van de zondagavondwedstrijden (20 uur) werpt een ietwat fout beeld op deze matchen, want het zijn vaak intense duels waarin dikwijls vlot wordt gescoord. Zo was er gisteren KV Mechelen-Charleroi met in de beide kampen een speler met een vrij recent verleden op de Freethiel. Wat was het genieten geblazen van Joachim Van Damme en Ryota Morioka die elk in hun eigen stijl lieten zien waarom W-B meer moeite had moeten doen deze jongens langer aan zich te binden. Voor Morioka was dat waarschijnlijk zo goed als onmogelijk, ook al omdat Ryota op het einde van dat seizoen slechts de helft in de kas zou brengen van wat een transfer tijdens de wintermercato zou opleveren. We hebben met Yuki Koabayashi misschien een opvolger te pakken voor Morioka, maar het doet wel deugd te zien dat Ryota opnieuw het geweldig niveau van zijn periode in Beveren te pakken heeft en dat is zonder twijfel mede de oorzaak waarom Charleroi thans vlot meedraait en wie weet zelfs beter voetbal brengt dan onder Mazzu toen Ryota nog worstelde met de naweeën uit zijn kort tijdperk bij Anderlecht.
Bij Joachim Van Damme lag dat heel anders na zijn schorsing van 2 jaar bij KV. Bij de club van zijn hart (hij zal er ondertussen waarschijnlijk al 2 hebben), kreeg hij de kans in alle rust en sereniteit aan een comeback te werken waarvan aanvankelijk en in het beste geval, alleen Joachim zelf, geloofde dat die nog mogelijk was. Dat de man over wiens vlees zoveel twijfels bestonden (dat vlees zou te zwak zijn geweest om die comeback tot een goed einde te brengen), zijn vroegere niveau op relatief korte tijd weer heeft opgepikt en zelfs overtreft, zegt alles over de klasbak die Joachim is. Dat uitgerekend op het moment dat Joachim zijn basisplaats bij W-B had afgedwongen, er twijfels ontstonden bij diezelfde mensen welke hem de kans gaven aan die comeback te werken (hij zou nog iets aan snelheid hebben ingeboet en daardoor te vaak op het randje spelen met het risico op veel kaarten), maakt het verhaal des te pijnlijker en doet op zijn beurt twijfels reizen over wie en hoe het niveau van spelers wordt ingeschat bij onze club. Of zouden het toch de geboden paar honderdduizend euro van Mechelen zijn geweest die de doorslag gaven ? Jammer, heel jammer, want met deze Van Damme, wie weet geflankeerd door Louis Verstraete, op het Beverse middenveld zouden we een heel stuk verder hebben gestaan dan 1 overwinning in 14 wedstrijden en 7 schamele punten.

* Yellow Blue lijdt derde nederlaag.
Ondanks een 1-2 ruststand heeft YB dit weekend zijn derde nederlaag van het seizoen geleden. Het werd uiteindelijk 4-2 op het veld van Schoonaarde waardoor YB nu op een gedeelde vierde plaats staat. Grembergen sleepte trouwens de eerste periodetitel in de wacht. Komend weekend is er de Wase derby tegen Kieldrecht en die wordt afgetrapt door ouwe bekende Davy Theunis.

PVW.