StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een blik in de kelder van de JPL.
We staan op 1 speeldag van de terugronde die overigens wordt gescheiden door een nieuwe interlandbreak.
De heenronde had voor W-B weinig verrassends in petto. Het stond in de sterren geschreven dat het een moeilijk seizoen zou worden en helaas zijn die voorspellingen na 14 speeldagen uitgekomen. Volgens de clubleiding grotendeels ten gevolge van de nasleep in de zaak "Propere Handen", maar dan luidt de vraag waarom men daar in Mechelen schijnbaar weinig last van heeft.

Een blik op het klassement na 14 wedstrijden leert ons dat er 2 ploegen met kop en schouders bovenuit steken, maar dan in negatieve zin. Cercle met 4 op 52 (3 van de 4 punten werden door W-B aangeboden) en Waasland-Beveren zelf met 7 op 52, vallen voorlopig compleet uit hun rol. Beiden zijn ze in hetzelfde bedje ziek : voetballend ziet het er niet altijd zo slecht uit, maar qua efficiëntie voorin is het vaak huilen met de pet op. Trouwens, meteen na de interlandbreak staat er een kelderkraker van formaat op het programma middels W-B - Cercle.

Het is echter zaak om komend weekend de kloof van drie punten vast te houden zodat W-B mits winst in de rechtstreekse confrontatie met de Vereniging, de kloof van 3 tot 6 punten kan uitdiepen. W-B trekt zaterdag naar het Guldensporenstadion en kan er in geval van een overwinning tegen zijn zwarte beest (die hebben we helaas wel meer) de Kortrijksannen die thans 14 punten hebben, tot op 4 punten benaderen. Cercle mag in de nastoot op zondag proberen beter te doen dan Sint-Truiden dat de gast is in het Jan Breydelstadion en de laatste tijd weer vlot punten sprokkelt.

"Schrijf Cercle vooral niet af", dat waren de wijze woorden van zowel Hein Vanhaezebrouck en Olivier Deschacht afgelopen zondagavond in Sports Late Night en laat ons hopen dat de entourage van W-B op dat moment ook aan het kijken was. Zouden ze beseffen dat in theorie na komend weekend W-B opnieuw in het bezit van de rode lantaarn kan geraken ? Ach, we willen niet negatief zijn, maar nieuw verlies in Kortrijk zaterdag zou een vijfde opeenvolgende nederlaag betekenen en die wetenschap kan wel eens verlammend werken op een onervaren spelersgroep.

Tot slot : tussen W-B en Kortrijk verscholen vinden we Oostende terug en dat is, afgaande op hun degelijke start, enigszins verrassend. De Kustboys ontvangen zaterdag het onvoorspelbare Moeskroen dat het voorbije weekend Antwerp inblikte.

Het worden lastige weken voor Mercier en Co, zeker in de wetenschap dat onze Japanse spelmaker enkele weken buiten strijd zal zijn met een spierblessure.

Daarom is het een must zaterdag met wij allen achter de ploeg te staan in Kortrijk en hoe zouden we dat beter kunnen doen dan door in Bornem op de bus te stappen en onze jongens mee te gaan aanmoedigen in het guldensporenstadion.
Interesse ? Stuur vlug een mailtje naar info@freethielvrienden.be en je ontvangt meteen daarna alle info over hoe inschrijven. Onze bus vertrekt om 18 uur in Bornem.

PVW.