StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HEFT IN EIGEN HANDEN NEMEN OM RODE LANTAARN AF TE WIMPELEN.

Ondanks de benarde sportieve situatie van Waasland-Beveren, mag het nog "terecht" regelmatig een schouderklopje in ontvangst nemen voor zijn zoals Philip Joos afgelopen maandag in Extra Time omschreef "niet onaardig voetbal". Datzelfde wordt overigens ook verteld over onze voorlopig grootste concurrent Cercle Brugge en wanneer we hoop zoeken in de voetbalwijsheid dat, goed spelen en geen punten pakken niet blijft duren, zal men er uiteraard in Brugge net zo over denken. Dat goed spelen moet trouwens met een korrel zout worden genomen, want die vaststelling geldt vooral voor de thuiswedstrijden van W-B en bij mijn weten ligt het Guldensporenstadion tot nader orde nog altijd in Kortrijk.

Omdat schouderklopjes geen zaad in het bakje brengen, gaan we dus morgen in Kortrijk op zoek naar minstens 1 en laat ons hopen 3 gouden punten. Als W-B daarin slaagt kan het met zekerheid dit weekend de rode lantaarn afwimpelen en kan het na de interlandbreak vanuit pole-position aan wie weet het meest cruciale duel van dit seizoen beginnen, nl. de thuiswedstrijd tegen Cercle. De afwezigheid morgen en wellicht ook de komende weken van spelmaker Kobayashi met een spierscheur is sowieso een aderlating, maar tegen Zulte-Waregem heeft W-B meer dan een uur bewezen ook zonder zijn Japanse international het vuur aan de schenen van een goeie tegenstander te kunnen leggen.

Kortrijk nam een aarzelende seizoensstart, kende daarna een sterke passage, maar maakt thans opnieuw een klein dibje door na verlies in Brugge het voorbije weekend en een verrassende thuisnederlaag tegen Eupen midweeks en dat laatste zag ik niet graag gebeuren, niet enkel omdat Eupen op dat moment verder afstand nam, maar vooral omdat de Kerels aan zichzelf en hun publiek revanche verschuldigd zijn voor dat ongemakkelijk verlies in eigen huis tegen de Panda's. Het gebeurt wel eens dat ik de kern doorneem van een komende tegenstander en niet om onze fans bang te maken, maar daar loopt heus wel kwaliteit rond hoor !

Het gaf mij zondagmiddag een ambetant gevoel om de samenvatting van W-B - Z-W nog eens te beluisteren. Hoe bestaat het dat zulke wedstrijden zelfs niet één puntje opleveren ? Nochtans, het antwoord is voordehandliggend, onvoldoende efficiëntie. Toegegeven, laat Gent en Standard uit lastige matchen zijn, het mocht qua weerwerk gerust wat meer zijn. Ik heb wel te doen met onze keeper Nordin Jackers die zich week na week weet te onderscheiden, maar enkel in Anderlecht de nul kon houden. Als Nordin morgen zijn netten schoon weet te houden hebben we minstens al een puntje en is het onsportief om te hopen dat Bruzzese daar niet in slaagt ?

Patrick Van Wesemael.