StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Over efficiëntie gesproken.
Ik dacht als ploeg of als individu, efficiënt zijn, dat heb je of dat heb je niet.
Waasland-Beveren speelde in Kortrijk een zeer verdienstelijke partij en voor het eerst dit seizoen kwam het buitenshuis driemaal tot scoren. Met tot voor de wedstrijd in het Guldensporenstadion slechts 10 gescoorde goals in 14 matchen, was er van efficiëntie geen sprake en daarvoor moeten we amper teruggaan tot vorige week toen tegen Zulte-Waregem meerdere mogelijkheden werden verkwanseld, al zat daar natuurlijk af en toe ook een uitstekende Bossut voor wat tussen. Ik moet dus mijn mening over efficiëntie enigszins bijstellen, want ondanks het feit dat ik er aan twijfel of W-B op Stefan Milosevic na spelers heeft die over die kwaliteit beschikken, pakte dat zaterdag in Kortrijk anders uit. O ja, we hebben meer dan 3 kansen gehad en dat onderstreept onze verdiende winst in Kortrijk, maar anderzijds kunnen we er niet omheen dat onze 2 eerste aanvallen (en de eerste was er een uit het boekje) raak waren. Honderd procent efficiënt dus ! Ik vond het wel grappig dat Jur Schrijvers achteraf op Sporza Radio kwam vertellen dat ze afgelopen week flink hadden geoefend op efficiëntie. Zouden ze dat de voorbije maanden dan niet hebben gedaan ? Hoe vullen die voetballers een trainingsdag vraagt een mens zich af ?
Wat er ook van is, de wedstrijd van zaterdag in Kortrijk zal voor de hele entourage deugd hebben gedaan en was gezien het resultaat van Cercle geen overbodige luxe. Een fantastische opsteker ook met de komst van datzelfde Cercle op zaterdag 23 november. Waasland-Beveren wil er alles aan doen om het Freethielstadion voor die kelderkraker gezellig vol te laten lopen en organiseert diverse acties. Wie daarover meer wil weten doet er goed aan even langs te gaan op de officiële website van de club, want naast de prijzen vallen is bijna onmogelijk onmogelijk.

* Yellow Blue wint en staat opnieuw op een gedeelde tweede plaats.
Zaterdagavond heeft Yellow Blue een logische 3-1 overwinning gepakt tegen de buren van Kieldrecht. Na een 2-1 ruststand kwam de thuisploeg ook na rust niet meer in de problemen. YB staat op een gedeelde tweede plaats in de rangschikking op ruime afstand (9 punten) van het tot nu toe ongenaakbare Grembergen. Volgend weekend gaat Yellow Blue op bezoek bij middenmotor Oosterzele, maar het ziet er naar uit dat de medebewoners van de Freethiel afstevenen op een seizoen zonder zorgen.

PVW.