StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tuur Dierckx out tot na de winterstop.
Blessures komen nooit gelegen en vooral niet bij spelers die hun revalidatie pas achter de rug hebben en na een lange en slopende comeback goed op weg zijn hun oude niveau weer op te pkken en dat is ver van evident. De onfortuinlijke Tuur Dierckx had met een prachtige actie die tot de 0-1 leidde en het omzetten van de strafschop goed voor de 1-3, een mooi aandeel in de belangrijke winst van W-B in Kortrijk, maar moest na het laatste fluitsignaal tussen 2 hulpverleners het veld verlaten in tranen. Het gevreesde werd helaas bewaarheid : een nieuwe knieblessure en na 2 jaar kommer en kwel is dat wat men Tuur nooit zou toewensen. Verwacht wordt dat Dierckx onbeschikbaar zal zijn tot na nieuwjaar.
Veel sterkte tuur, we leven met je mee !
In de marge nog meegeven dat W-B een Gentse belofte onder contract heeft gelegd. Het gaat om Vladimir Vandewiele die op de rechterflank kan worden uitgespeeld. Vladimir zal pas na nieuwjaar worden vrij gegeven door Gent. Vandewiele werden toezeggingen gedaan om in de A-kern te worden opgenomen, maar het niet nakomen van die afspraak ligt aan de basis van zijn overstap naar het Waasland. Dit lijkt verdomd veel op een ander geval dat ons nog zwaar op de maag ligt, niet waar Louis ?

* De meest onberekenbare van de bende.
Ik heb soms de indruk dat Beni Badibanga een copy is van Steeven Langil en dan heb ik het niet over zijn positie in het elftal. Wat werd er in het verleden door de supporters gesakkerd op die Langil, maar als hij het op zijn heupen had kon niemand hem volgen. Zowel qua snelheid als qua geniale ingevingen was "de Langil in zijn dagje" voor de meeste van zijn tegenstanders onnavolgbaar. De Langil die niet in zijn dagje was (en dat gebeurde wel vaker) kreeg meermaals het hele stadion over zich heen voor de zoveelste egoïstische actie in een wedstrijd waarin hij liet uitschijnen liever thuis te zijn gebleven. En toch heeft W-B redelijk wat punten en overwinningen te danken aan Steeven, want klasse komt vroeg of laat altijd weer boven drijven. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat het met Beni Badibanga die weliswaar een stuk jonger is dan Langil, dezelfde kant op gaat. Bij momenten druipt de klasse er van af en sowieso de technisch meest onderlegde voetballer onder de troepen van Mercier, maar soms zo ongeïnteresseerd (althans zo komt hij over) en zonder de minste uitdrukking van emotie op het gelaat bij wellicht het mooiste wat de voetbalsport te bieden heeft voor een speler, nl. scoren. De voorlopig nog te vaak verguisde Badibanga (dat is uiteraard een gedeelde verantwoordelijkheid met de supporters) had in Kortrijk met een doelpunt, een assist en het weg sturen van Koita waarop een strafschop volgde) een ruim aandeel in de 1-3 overwinning en wat zouden we hem graag in de nabije toekomst meer van dit soort wedstrijden zien afleveren, want neem van mij aan dat hij tot prachtige dingen in staat is. Aub Beni, spreek mij volgende zaterdag 23 november tegen Cercle al niet meteen tegen ???

PVW.