StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Er heerst een gebrek aan informatie en het stoort me

De lappenmand in Beveren is aardig gevuld. Verschillende blessures waar weinig of misschien zelfs verkeerd over wordt bericht, de weinige updates van het commercieel team doorheen de week in de aanloop na een nieuwe wedstrijd, en zelfs het gebrek aan informatie over de weinige spelers die interlandwedstrijden af te werken hadden de laatste dagen. Zoveel mogelijkheden maar zo weinig nieuws te rapen op de website van de club. Het is frustrerend en in zekere zin gewoon jammer.

Het aantal blessures loopt aardig op. Thomas Agyepong verloren we al een hele tijd terug, die staat daar echter om bekend dus daar schrok ik toen ook niet van. Yuki Kobayashi scheurde zijn hamstrings tijdens de wedstrijd tegen Zulte Waregem na slechts een kwartier spelen. En ten slotte, Tuur Dierckx en Valtteri Moren vielen geblesseerd uit in de laatste wedstrijd van de heenronde tegen KV Kortrijk. Een hele boterham dus. En wat weten we over deze blessures? Bitter weinig en dat stoort me.

Wat de exacte blessure is komen we, logisch omdat er eerst onderzoek nodig is, te weten een aantal dagen na de wedstrijd waarin ze die blessure opliepen. Hoe lang die gaat duren is vaak erg vaag en de laatste keer zelfs vermoedelijk onjuist. Toen Tuur Dierckx het veld verliet met pijn aan de knie, dezelfde knie als elke keer voordien, schrok elke Beverse supporter enorm. Toch niet weer die knie is wat er bij ons allen in ons hoofd omging.

Het is dus niet meer dan normaal dat wij als bezorgde supporter snel uitsluitsel willen over een mogelijke blessureduur van een aantal maanden. Dat die niet meteen kwam, valt volledig te begrijpen. Echter in het begin van de week na de wedstrijd las ik een tweet van Mich Vergauwen. Hij is journalist voor HLN en de vaste WB-watcher van de krant. Hij wist zijn volgers te vertellen dat Tuur niet meer inzetbaar zou zijn tot de jaarwisseling terwijl Waasland-Beveren zelf spreekt over een blessure van een aantal weken. Wie spreekt de waarheid en wie is wel heel eufemistisch en optimistisch in zijn uitdrukkingen.

Ik ben geneigd te zeggen dat ze bij WB de supporters niet met de bezorgdheid opzadelen dat we één van onze sterkhouders moeten missen voor een tweetal maanden. Maar het is ook mogelijk dat Vergauwen ons voorbereidt op een grotere shock dan nodig, in het geval dat de blessure inderdaad langer dan 2 maanden in beslag zou nemen. Maar wie er dus de waarheid spreekt, daar hebben we het raden naar. In ieder geval, de twijfel is er dus en dat is simpelweg jammer.

Tot slot komt daar nog het gebrek aan informatie bij over spelers die even weg waren op interlandbreak zoals bijvoorbeeld Dijhad Bizimana en Daam Foulon. Respectievelijk voor Rwanda en de Belgische beloften werkten deze klasbakken wedstrijden af. We bevinden ons in de 21e eeuw en iedereen kan die uitslagen gewoon opzoeken dat klopt. Maar als eigenaar van de club vind ik persoonlijk een kleine update over hun resultaten op de website en de socials een kleine moeite. Kleine dingen die een club in de hoogste afdeling nog naar een hoger niveau tillen qua professionaliteit zou kunnen tillen.

Voilà, genoeg gezaagd voor vandaag. Uitkijken naar komende zaterdag nu. Naar een wedstrijd waar we eens komaf zullen maken met de vereniging!

Seppe Meul.