StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WEG INSLAAN VOOR EEN MEER ONTSPANNEN JAARWISSELING.

Speeldag 16 (de eerste van de terugronde) "kan" voor Waasland-Beveren mogelijks richtinggevend zijn. Als er gewonnen wordt van rechtstreeks rivaal Cercle Brugge (dat is een onvervalste zespuntenwedstrijd) zet het een belangrijke stap naar het behoud. Uiteraard is er op dat moment met nog 14 matchen te gaan niks definitief beslist, maar met dan 6 punten voorsprong en sportief winnaar van het onderling duel, gaat ook het morele voordeel spelen en weten we deze avond al of ook Oostende in de degradatiestrijd wordt betrokken indien het geen punten meegraait uit Jan Breydel. Winnen is, zoals meestal, dus het meest positieve scenario, want in geval van een puntendeling of verlies, blijft het zeer waarschijnlijk spannend tot speeldag 30.

Beide ploegen hebben dankzij de interlandbreak voldoende tijd gehad om het belang van deze wedstrijd goed te kaderen. De twee ploegen boekten trouwens net voor de interlandbreak een knap resultaat waaraan ze zich ongetwijfeld zullen proberen op te trekken om die knappe prestatie tegen Kortrijk in het geval van W-B en STVV in het geval van Cercle, te bevestigen. Omdat er, naast de zekere afwezigheden van Dierckx, Vukotic en Kobayashi, eerder deze week nogal wat twijfels bestonden over het aantreden van Koita, Jackers en Moren, is het zinloos te gokken op welke ploeg Mercier zaterdag aan de aftrap zal brengen. Dit is een redelijk beangstigend lang lijstje, maar gezien het thuisvoordeel en de goeie recente thuismatchen tegen Oostende, Mechelen en Waregem, zijn we verplicht onze schrik nog een dagje in de koelkast te stoppen en het voordeel van de twijfel aan onze jongens te geven. Ik heb altijd het grootste respect voor onze tegenstanders en dat is met Cercle niet anders, maar ondanks de geciteerde afwezigheden of twijfelgevallen, ben ik van mening dat we meer kwaliteit dan Cercle hebben. Dat is geen onbelangrijk gegeven, maar ver van een zekerheid over winst.

Stellen dat deze wedstrijd voor Cercle er een is van de laatste kans lijkt mij te voorbarig. Brugs verlies zou De Vereniging wel afzonderen in de kelder, maar met daarna nog 42 punten te verdienen is het pleit nog lang niet beslecht. De handdoek voortijdig gooien komt zeker niet voor in het voetbalboek van zijn Duitse coach Storck en het zal niet de eerste keer zijn dat een afgeschreven ploeg en bevrijd alle stress, zonder angst gaat voetballen en verrassende resultaten neerzet. Supporters, laat jullie morgenavond in positieve zin horen en blijf achter de ploeg staan om eventuele moeilijke momenten te overwinnen.

Patrick Van Wesemael.