Waasland-Beveren heeft de winst in Kortrijk niet kunnen bevestigen met een overwinning tegen rode lantaarn Cercle Brugge. De Waaslanders namen in dit zespuntenduel een vliegende start die even voor het kwartier werd beloond met de 1-0 van Din Sula, maar vreemd genoeg moest het daarna beetje bij beetje de controle overlaten aan een vooral op het middenveld beter combinerend Cercle. Toch moest Jackers pas in het slot van de eerste helft goed tussenkomen waardoor de 1-0 ruststand gerechtvaardigd was. Het omgekeerde spelbeeld in de tweede helft met al meteen een goeie kans voor de bezoekers, maar Jackers keerde het leder weg met de benen. De gelijkmaker kon niet uitblijven en viel op het uur met een prachtige treffer van Biancone. Zij die W-B een warm hart toedragen vreesden dat de thuisploeg zou kraken, maar dat gebeurde niet. Het betere van het spel bleef van de bezoekers komen, maar gevaarlijke kansen werden niet meer genoteerd, ook niet van W-B dat fel teleurstelde in de tweede helft.

De mannen van Mercier lieten dus een uitgelezen kans liggen om zichzelf en de supporters van W-B met een meer rustgevend gevoel richting de feestdagen te sturen. Het gemis van Vukotic die overigens uitstekend werd vervangen door Alexis Gamboa, Kobayashi en Tuur Dierickx mag geen excuus zijn, maar liet zich toch gevoelen. Het was niet goed gisteren waardoor Cercle zijn eerste puntje van het seizoen buitenshuis kon pakken. Onze ploeg mist iemand zoals Stef Peeters op het Brugse middenveld. Hoe teleurstellend ook het resultaat van zaterdagavond is, volgend weekend krijgen we in Charleroi een totaal andere match. Gelukkig werd er niet verloren en blijft de kloof van 3 punten met Cercle en niet onbelangrijk, het verschil met Oostende bedraagt nu nog slechts één puntje. W-B mist de kwaliteit om een wedstrijd waarin het niet beter is dan de tegenstander, om te zetten naar een driepunter zoals Cercle dat wel deed in de heenwedstrijd tege de Waaslanders.
Lees hierna het verslag van Martijn De Jonge van de website van Waasland-Beveren.

W-B EN CERCLE BRUGGE VERDELEN DE PUNTEN

Waasland-Beveren heeft de drie punten niet kunnen thuishouden tegen Cercle Brugge. De eerste helft was voor W-B, de tweede voor de bezoekers. Het werd 1-1. Din Sula scoorde het enige doelpunt voor geel-blauw.
Waasland-Beveren begon scherp aan de partij. Andreas Wiegel werd meteen vrijgespeeld op rechts en zette scherp voor, maar de Bruggelingen verwerkten de bal in hoekschop. Nog geen minuut later was er Aboubakary Koita met een geweldige actie. Hij sleepte de bal goed mee richting doel, maar zag zijn afwerking voorlangs gaan. W-B bleef drukken en het publiek ging achter geel-blauw staan. Dat loonde meteen want in minuut dertien kon Din Sula de score openen. Hij werd voor de doelman gezet door Wiegel en werkte beheerst af: 1-0. Beveren liet de druk wat zakken, maar bleef de gevaarlijkste ploeg. Een kopbal van Wiegel verdween in de handen van doelman Hubert en Sula kon op het halfuur net niet profiteren van een te korte terugspeelbal. Aan de overkant kon Nordin Jackers zich onderscheiden op een schot en Alexis Gamboa moest nog attent tussenkomen op een slechte terugspeelpass van Wiegel. Rusten bij een 1-0 voorsprong.

Zo goed als Waasland-Beveren aan de wedstrijd begon, zo zwak begon het aan de tweede periode. Cercle Brugge kwam meer in de partij en was meteen gevaarlijk. Jackers moest meteen uitpakken met een goede voetveeg. Voor het uur kon Donsah nog op doel koppen, maar te zwak om Jackers te verontrusten. Na het uur haalde Biancone verwoestend uit. De bal vloog naast Jackers in het kruis, een echt zondagsschot dat de Bruggelingen op gelijke hoogte bracht: 1-1. W-B probeerde, maar kon geen vuist maken. De enige echt doelpoging die nog volgde was er eentje van Saadi, maar ook die bal kon Jackers klemmen.
W-B toonde twee gezichten in de wedstrijd en kon in de eerste helft de score uitdiepen. Na de pauze was het spel voor de bezoekers, waardoor een gelijkspel te rechtvaardigen is. Volgende week trekt W-B naar het Stade du Pays van Charleroi.