StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Cercle winnaar op punten, maar W-B blijft beste papieren in handen houden.
De kelderkraker tussen W-B en Cercle Brugge bracht de bevestiging dat beide ploegen niet toevallig de plaatsen 15 en 16 van het klassement in de JPL bezetten. W-B begon het best aan de partij, scoorde nog binnen het kwartier, maar stelde daarna zijn supporters flink teleur omdat zij de indruk gaven (die indruk zal zeker niet overeenstemmen met de realiteit) tevreden te zijn met die vroege voorsprong. Een uitstekende uitgangspositie werd onbenut gelaten om een gouden zaak te doen in de rangschikking. Cercle verraste aangenaam met de betere combinaties op het middenveld en daar zal Bernd Storck zeker voor wat tussen zitten. Als we Storck moeten geloven kwam zijn ploeg naar Beveren voor de 3 punten, terwijl hij achteraf vond dat het een gewonnen punt was voor Cercle. Misschien deed hij met die uitspraak zijn team iets tekort, want als er zaterdag een ploeg verdiende te winnen was het toch wel De Vereniging. Jackers moest iets vaker de handen uit de mouwen steken, maar om nu te zeggen dat hij veel werk diende op te knappen, dat is dan weer overdreven. Bij Cercle was de drang om te willen winnen vergelijkbaar met de wil bij W-B om niet te verliezen.

Toch mag W-B (en ik vind het zelf ook wat zwakjes) lichtelijk verzachtende omstandigheden pleiten. Waar Cercle met Stef Peeters een sterkhouder recupereerde, ontbrak bij W-B met Kobayashi een vergelijkbaar creatieve speler, terwijl Tuur Dierickx iemand is die een actie in de benen heeft. Een positieve ervaring was het optrede van Alexis Gamboa die amper op een foutje viel te betrappen en Vukotic, althans in deze match, even deed vergeten. En na zwakke wedstrijd probeert een optimist toch te zoeken naar een pluspuntje en hebbes hoor ! Na 4 nederlagen op rij kon W-B voor de tweede opeenvolgende keer een verliespartij vermijden. De nul houden blijft lastig, maar als we iets vaker de weg naar de netten vinden hoeft dat niet eens dramatisch te zijn.
Contradictorisch voor Din Sula was dat hij een slechte match speelde, maar wel scoorde. Ook Daam Foulon speelde een ongelukkige partij en ging daarenboven niet vrijuit bij de overigens geweldig fraaie gelijkmaker van Cercle.

Slotsom : dit degradatieduel deed zijn "reputatie" alle eer aan, want ondanks het feit dat er geen gebrek aan inzet was bij de 22 acteurs, werd de meeste opwinding veroorzaakt door het element spanning. Verliezen was voor beide teams sowieso geen optie en die wetenschap is meestal geen spektakel bevorderend gegeven. Volgend weekend hebben Cercle en W-B een vergelijkbaar lastig programma. Mercier en co trekken naar het Stade du Pays in Charleroi, terwijl de Bruggelingen naar Luik afreizen. Charleroi boekte zondagavond een knappe 1-3 overwinning op Stayen waardoor het weer deel uitmaakt van de top6 en die positie behouden is de uitdaging van de Zebra's de komende 14 wedstrijden.

PVW.