StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Waarom Waasland-Beveren behalve op papier geen eersteklasser is

Sinds het begin van ons avontuur op het hoogste niveau had menig supporter bij aanvang wel bedenkingen over de gang van zaken op de club. Niet zozeer omdat ze met 'louche' praktijken bezig zouden zijn. Wel de manier waarop er gewerkt wordt, welke mensen aan het hoofd staan, de beslissingen die er genomen worden en ga zo maar door. Ik heb lang de hoop gekoesterd dat het, en dan eerder voor mij persoonlijk, zou beteren. Dat de logische beslissingen en allerhande zaken wel gingen volgen na verloop van tijd. Dat is niet gebeurd en zwijgen kan ik nu echt niet meer. Laat mij verduidelijken met concrete voorbeelden.

De grafische/social media afdeling of juist het gebrek daaraan


Ik wil beginnen met het benadrukken dat ik niemand met de vinger ga wijzen. Wat ik met deze en de volgende tussentitels wil zeggen is het volgende. Ik heb heel fel het gevoel dat niet de juiste mensen op de juiste plaats worden gezet. Ik heb het dan over de amateuristische aanpak qua affiches, andere 1A-ploegen die véél actiever zijn op sociale media en daarbij meespringen op hypes die zich voordoen op Instagram of Twitter.

Ik zal concrete voorbeelden geven, de vernieuwde ploegfoto van onze club. Die staat (helaas) vol met grafische fouten. Hoofden lijken afgekapt te worden door de blauwe rand die werd toegevoegd in de linkerhoek, personen werden er later te duidelijk bij gephotoshopt en ook de foto van een sfeervolle 'E' op de achtergrond doet meer afbreuk aan de foto dan gewenst.

Qua social media-gebruik zit het bij mij dwars om deze redenen: ik volg elke eersteklasser op Twitter, het aantal tweets van al deze clubs per dag, daar komt WB nog niet aan op een dag of drie. Is dat per se slecht? Nee niet bepaald. Maar de dag van vandaag willen supporters meer dan ooit betrokken zijn, info krijgen en mee zijn met wat er gaande is op de club. En daar ontbreekt het zich op Beveren ontzettend aan.

Slechte/miscommunicatie

Een aspect waar ik persoonlijk heel wat dingen over te vertellen heb is het volgende. Zoals de meesten onder jullie wel weten werk ik samen met de club in het maken van mijn video's. Bij aanvang van het nieuwe seizoen stond er een afspraak gepland om details te bespreken omtrent de nieuwe aanpak van het volgende voetbaljaar. Er werden afspraken gemaakt, ik zakte af naar de Freethiel voor een bespreking en pas toen ik ter plaatse was werd mij medegedeeld dat de afspraak niet zou kunnen doorgaan. Een gebrek aan duidelijke communicatie zorgde ervoor dat er nooit een afspraak kwam ook al werden er nog een aantal pogingen gedaan, die pogingen kwamen dan ook telkens eerder van mijn kant.

Enkele maanden geleden voor de wedstrijd tegen Moeskroen werd een promotiefilmpje gemaakt door de club om supporters te lokken naar het stadion. Hiervoor wilde de club graag mijn beelden gebruiken, wat niet meer dan logisch was. Om er voor mezelf nog iets aan te verbinden vroeg ik mijn vermelding in de beschrijvingen bij posts op sociale media en Youtube. Uiteindelijk gingen ze akkoord maar toen de video online kwam kon je de naam van mijn Youtube-kanaal enkel vinden op de website van de club zelf. Verder in geen enkele andere beschrijving en op Youtube is de video zelfs nooit geplaatst.

Niet te vergeten (het naar mijn mening) te weinig berichten over blessures en algemeen nieuws over alles wat met de club te maken heeft waar ik het vorige week al over had.

En om de cirkel rond te maken werd mij nu exact een week geleden beloofd informatie te krijgen over een artikel of het nu al dan niet in het nieuwe nummer van het WB-Magazine ging komen. Mij hebben ze nog steeds niets laten weten, iets wat vrij belangrijk is als je weet dat dit volgende week binnen moet zijn om begin december te verschijnen. Je zou kunnen denken dat ikzelf wel eens zou kunnen informeren maar na een tijd van 'achter het gat geloop' raak je dat wel beu kan ik je vertellen.

Kleine dingen die de emmer enkel meer vullen

Het hoge gehalte van ontastbaarheid binnen het bestuur. De mening van de supporter wordt één nooit gevraagd en secundo nooit voor waarheid aangenomen. Supportersacties gebeuren enkel als de club in punten-en/of supportersnood zit. Daar worden dan bepaalde zaken, slim/sluw, gebruikt om de Beveren-supporters naar het stadion te lokken. Bijvoorbeeld het legendarische clublied dat weer vanonder het stof wordt gehaald. Ergens is het hypocriet want zo'n zaken gebeuren enkel als het hen uitkomt. Telkens houdt je er als supporters dus een dubbel gevoel aan over.

Problemen als de uitsupporters die meevieren in de thuisvakken worden nu al een aantal jaar opnieuw niet behandeld of verholpen. De Beveren-supporter zal tot het gevaarlijk wordt voor zichzelf moeten toezien hoe 'vreemden' zich meer thuisvoelen op de tribunes dan zij zelf.

Ook het gebrek aan respect voor vrijwilligers die de club een warm hart toedragen irriteert mij mateloos. Zo'n mensen dragen voor een deel jouw ploeg. Soigneer die, geef ze kansen en behandel ze gewoon met respect. Ik heb het hier voor mezelf, maar zeker ook over anderen.

En om een einde te maken aan het bashen haal ik er nog even de verouderde website bij. Ik heb het dan over biografieën van spelers die simpelweg niet worden aangevuld en een site die er visueel niet héél professioneel uitziet.

Mijn conclusie

Mijn algemene samenvatting kan ik makkelijk in één zin plaatsen. "In Beveren is het heel erg veel willen maar tot het gênante toe weinig kunnen." Dat is zowat anderhalve A4 in één zin samengevat. Ze willen heel graag succesvol zijn, heel graag massa's supporters lokken en waarschijnlijk en dat mag ik eigenlijk maar hopen nog liever zo succesvol mogelijk zijn als club. Maar in al die zaken wordt de club gesaboteerd in zijn eigen tekortkomingen. Zoals ik al zei de verkeerde mensen op de verkeerde plaats.

Als mensen van de club dit zouden lezen. Neen ik kan het allicht niet beter, maar dan ben ik dan ook niet voor geschoold. Ik zou zelf niet in staat zijn al deze zaken te verbeteren. Maar zo'n mensen bestaan wel, oplossingen liggen voor het rapen, je moet ze enkel weten zijn of willen aannemen.

Om met een positieve noot te eindigen: het nieuws dat de oude tribune zal worden vervangen door een gloednieuwe kwam voor elke supporter met een geel-blauw hart binnen als een godsgeschenk. Alles is dus zeker niet slecht. Ik kon het enkel niet langer voor mezelf houden en hoop hiermee toch ergens voor een kentering te kunnen zorgen. We zullen wel zien zeker.

1 ding staat vast. Beveren-supporter ben en blijf je voor eens altijd. Wat er ook veranderd, of juist niet. Tot volgende week!



Seppe Meul.