StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg LAAT BRYS MAAR KOMEN ZEKER ?

De klok tikt ongenadig snel richting 12 uur en in theorie kan Cercle Brugge vandaag mits winst tegen Standard, W-B passeren op de ranglijst, lees de rode lantaarn doorgeven. Het verblijf van Arnauld Mercier op de Freethiel lijkt nog pril, maar ondertussen heeft W-B onder zijn leiding toch alweer 5 nederlagen geleden. Tijd voor een coach met wie spelers en bestuur kunnen communiceren ? Er is nog wel wat plaats op het Beverse trainerskerkhof ! Het bestuur zal wederom een poging doen om zijn handen in onschuld te wassen en vinden dat de coach verkeerde keuzes maakt, maar daar ligt uiteraard het probleem niet. Een gebrek aan kwaliteit en ervaring zijn de hoofdoorzaak en dan is vaak een logisch gevolg dat het broodnodige tikkeltje meeval ontbreekt om in een wedstrijd zoals die van gisteren in Charleroi waarin het aanvankelijk niet de mindere was van de tegenstander, toch iets mee te graaien. Een half uur moest de thuisploeg gisteren wachten op zijn eerste kans, maar die ging (met dank aan Pirard) er wel meteen binnen. Vanaf dat moment brak de weerstand bij de bezoekers en was het al Sporting wat de klok sloeg tot aan de rust en het eerste kwartier er na. Daarvoor hadden Tshibola en Vukotic wel een verdienstelijke poging ondernomen om de portier van Charleroi wakker te houden, maar op de 2-0 (tweemaal Rezaei) viel niet zoveel af te dingen. Opvallend : ik denk dat het rond de 40ste minuut was toen ik de verslaggever op televisie voor het eerst de naam van Din Sula hoorde noemen. Een teken aan de wand ?

Met in gedachten de midweek bekermatch tegen Gent en Anderlecht komend weekend als tegenstanders, probeerde de Zebra's binnen het uur de deur op slot te gooien met een derde goal, maar die bleef ondanks enkele goeie kansen, uit. W-B mocht van de thuisploeg het evenwicht in de partij herstellen en kwam in het tweede gedeelte zelfs tot tweemaal toe dichtbij de verdiende aansluitingstreffer. In de 70ste minuut verlengde Verreth een voorzet van Badibanga tegen de paal en de man die had moeten starten (Durmishaj) overkwam hetzelfde lot in de slotminuten.

Onze zondag zal weer goed gevuld zijn met het supporteren voor Standard en Anderlecht in de hoop dat zij beter doen dan respectievelijk Cercle Brugge en Oostende. Wat een luxe toch !

En wat Brys en Mercier betreft, natuurlijk was dat een grapje, maar dat Arnauld spelers waarvan de clubleiding overtuigd is dat zij er komen, beter maakt, dat gevoel heb ik nog niet gehad met gasten als Foulon, Verreth, Jubitana of Sula.

Vandaag begint de maand december waarin Waasland-Beveren vorig jaar een onwaarschijnlijke 9 op 12 realiseerde met zelfs een 9 op 9 tegen achtereenvolgens Club Brugge, Antwerp en Lokeren. Net zoals vorig jaar ontbreekt thans de minste aanwijzing dat zoiets opnieuw mogelijk is. Reken maar dat het een woelige jaarwisseling wordt voor de entourage van de Freethiel.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge.

Patrick Van Wesemael.

W-B VERLIEST MET 2-0 VAN CHARLEROI

Waasland-Beveren heeft geen punten kunnen meenemen uit Charleroi. Geel-blauw keek aan de rust al tegen een dubbele achterstand aan. Na de pauze dreigde W-B nog, maar de netten doen trillen lukte niet.

Het was koud in Charleroi, dat zag je ook aan de gezapige openingsfase. Het eerste schotje op doel kwam wel van een geel-blauwe voet. Aaron Tshibola zag zijn schot een metertje over vliegen. Verder dan afstandsschoten kwam niemand. Rezaei zorgde voor het eerste schot bij de thuisploeg, Aleksandar Vukotic probeerde het nog voor W-B. De eerste echte kans ging meteen tegen de netten voor Charleroi. Rezaei volgde goed op een schot en verschalkte Lucas Pirard: 1-0. W-B was van slag, maar trachtte toch de rug te rechten. Andreas Wiegel zette een goede actie op, werd neergehaald in de zestien, maar geen penalty volgens de ref. Aan de overkant was het dan weer wel raak. Opnieuw Rezaei rondde een scherpe counter af. 2-0 en rusten in het Stade du Pays.

W-B probeerde zich na de pauze opnieuw in de partij te knokken, aanvankelijk lukte dat niet. Charleroi bleef de bal opeisen een geel-blauw liep wat achter de feiten aan. Op het uur zette Beni Badibanga de bal voor doel; Matthias Verreth devieerde bal vlak na de bots richting doel, maar zag de bal tegen de bal uiteen spatten. Het teken voor Beveren dat er nog iets mogelijk was. Arnauld Mercier bracht Yuki Kobayashi op het veld. De Japanner kwam meteen goed inlopen, maar de doelman bokste de bal voor zijn neus weg. Aan de overkant dreigden Rezaei en Fall, maar Pirard redde attent. W-B poogde, maar de organisatie van de thuisploeg stond pal. Het duurde tot minuut 88 vooraleer geel-blauw nog eens gevaarlijk kon zijn. Invaller Fiorin Durmishaj dook goed op voor de doelman en tikte de bal richting doel. Een doelpunt was hem noch Waasland-Beveren gegund, want opnieuw ging de bal op de staak. Het bleef 2-0 voor de thuisploeg.

MARTIJN DE JONGE