StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ZOU OOK DE SPORTIEVE SINTERKLAAS LANGS DE FREETHIEL PASSEREN ?

Met weemoed denken we terug aan die geweldige maand december van 2018 toen W-B na de trainerswissel Ferrera-Custovic in november begon met een thuisnederlaag tegen Moeskroen en vervolgens op de bek ging in Eupen. Vanuit een compleet geslagen positie (zo moeten ze er ook in Brugge over gedacht hebben) werd (uitgerekend op de 50ste verjaardag van onze penningmeester Danny) op vrijdag 7 december eerst Club Brugge met 2-1 in zijn hemd gezet, werd de week daarna de Bosuil op een koude douche getrakteerd om vervolgens de Lokerse buren nog wat dieper in de miserie te duwen. Dat er op tweede kerstdag kansloos werd verloren in Anderlecht werd er na de 3 voorgaande partijen met het grootste plezier bij genomen.

Op een jaar tijd veranderen er vaak heel wat zaken, maar er is toch één zekerheid nl. de omgeving van het klassement waar men Waasland-Beveren kan terugvinden. Om tijd te winnen volstaat het vanaf plaats 14 naar beneden te kijken en succes verzekerd. Het is een gewoonte geworden die nooit zal wennen en die meer en meer haar impact zal krijgen op de publieke belangstelling. Successupporterss zal een verhaal van alle tijden blijven, maar vroeg of laat slaat, zelfs bij de meest fervente supporters, de verzadiging toe. W-B mag speeldag 18 aansnijden, maar de hoop op een "slechts" derde overwinning van het seizoen is zeker niet dominant aanwezig. Vooral niet wanneer de tegenstander Antwerp is en de Great Old momenteel bij de betere ploegen van het land hoort. Met de spelers die Antwerp op de bank kan zetten of de 18 niet halen, zou Waasland-Beveren beter doen dan een voorlopige vijftiende plaats in het klassement.

Ondanks deze sombere vooruitzichten blijft het voetbal een onvoorspelbaar gek spelletje waarbij in uitzonderlijke omstandigheden een loopje wordt genomen met dikwijls doorslaggevende factoren als daar zijn geschorsten, geblesseerden, niet in vorm enz. Met redelijk wat goeie wil kunnen we hieruit begrijpen dat W-B morgenavond niet kansloos is om iets te pakken tegen Antwerp, maar dan zal Sinterklaas voor een avondje de rol moeten overnemen van Dame Fortuna. Wat jammer dat voor een aantal cruciale wedstrijden in december Nordin Jackers nog een tijdje is uitgeschakeld.

Patrick Van Wesemael.