Zou Waasland-Beveren bij de gemeente misschien een aanvraag kunnen indienen voor het oprichten van een kerkhof voor Sportieve Cellen ? Bij dat van de trainers is er binnenkort geen plaats meer en dus moeten er andere slachtoffers worden gezocht. Voor de derde opeenvolgende keer begint Waasland-Beveren niet onaardig aan een wedstrijd (Cercle, Charleroi en ook gisteren tegen de Great Old), maar bij de eerste de beste tegenaanval van de tegenstander is het gegarandeerd prijs en valt alle weerstand zo goed als weg. Onervarenheid, onvoldoende duelkracht en mannelijkheid in het spel bij de meeste jonge gasten. Af en toe moet een technisch hoogstandje van iemand zoals Badibanga de geciteerde tekorten verhullen, maar over 90 minuten bekeken moeten die steeds weer het onderspit delven met als resultaat een beschamend laag rendement. Met veel zin voor humor zou ik durven stellen dat heel deze ontwikkeling toch één voordeel heeft : we hoeven niet bang te zijn dat tijdens de wintermercato enkele sterkhouders worden opgehaald, want die lopen er helaas niet meer rond.

Op zichzelf is een nederlaag zoals die tegen Antwerp best te verteren, want wie op 90 minuten tijd met moeite aan een lovenswaardige doelpoging komt, kan moeilijk aanspraak maken op punten. Antwerp controleerde het grootste gedeelte van de wedstrijd en heeft voldoende klasse om dat overwicht om te zetten in doelpunten. De score is wat mij betreft iets overdreven, maar op de overwinnng van de bezoekers valt niks af te dingen, integendeel zelfs, zij moesten niet eens diep gaan om hun derde winstpartij van het seizoen op verplaatsing te realiseren.

Dan maar hopen dat Cercle deze avond tegen Genk een steek laat vallen zeker ? Ach, als men zijn hoop moet stellen in het falen van de concurrentie, dan is er iets grondig fout.

De toestand wordt stilaan dramatisch, maar is nog niet hopeloos. De maand december 2019 wordt haast zeker geen copy van de maand december 2018, maar de strijd is nog lang niet gestreden. Vorig jaar kwam die 9 op 9 in december er na twee bijzonder pijnlijke nederlagen thuis tegen Moeskroen en in Eupen. Het tij moet dringend keren, maar de opleving die er onmiskenbaar was in de beginperiode van Mercier, lijkt nu weer ver weg. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Valy Van De Merlen afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

W-B ONDERUIT IN SCHELDEDERBY

Waasland-Beveren heeft vanavond verloren van Royal Antwerp FC, het werd op de Freethiel 0-4. Lamkel Zé scoorde zowel in de eerste als tweede helft een doelpunt. Dieumerci Mbokani en Zinho Gano zetten de zware 0-4 cijfers op het scorebord.

De thuisploeg begon het felst aan de wedstrijd. Koita met een scherpe voorzet van op de linkerflank. Richie De Laet kon de bal voor de neus van Badibanga in corner duwen. Antwerp stak na tien minuten voor de eerste keer de neus aan het venster via Alexis De Sart. Hij miste echter zijn controle zodat Lucas Pirard gemakkelijk kon oprapen. De wedstrijd kabbelde gestaag tot minuut twintig.
Dieumerci Mbokani zette zich sterk door op rechts. Aan de tweede paal kon de vrijstaande Lamkel Zé zijn perfecte voorzet voorbij Pirard duwen, 0-1.
Waasland-Beveren was van slag en kwam moeilijk tot kansen. Antwerp op zijn beurt zocht naar een dubbele voorsprong. Vijf minuten voor rust kwam die er ook bijna. Lamkel Z&eacutr kon zich op zijn flank doorzetten, legde de bal panklaar voor Refaelov maar Pirard stond pal. Ook de rebound van Mbokani duwde hij knap met de voeten uit het Beverse doel. Refaelov was er vlak voor rust opnieuw heel dicht bij. Zijn plaatsbal dwarrelde echter voorbij de tweede paal in doeltrap. We gingen rusten met een 0-1 tussenstand.

Waasland-Beveren moest in de tweede helft dus vol aan de bak. Pas na tien minuten kon Waasland-Beveren voor een eerste maal uitbreken. Yuki Kobayashi lanceerde met een subtiel tikje Koita op weg naar het Antwerpse doel. Na een lange run werd zijn doelpoging geblokt in hoekschop. Aan de overkant was het wel raak. Oog in oog met Pirard trapte Lamkel Zé eerst nog op onze doelman. In tweede instantie duwde hij de bal onder Pirard in het Beverse doel, 0-2 en boeken toe. W-B probeerde met de moet der wanhoop, maar kwam amper tot kansen.

In het slot van de wedstrijd kreeg Antwerp nog een lichte strafschop na een duik van Buta. Wim Smet vond het genoeg voor een penalty. Mbokani nam het geschenk in dank aan en plaatste de 0-3 op het bord. In het absolute slot kende Zinho Gano geen genade voor zijn ex-ploeg. Hij plaatste de bal in de verste hoek voorbij Pirard. Meteen ook de eindstand.

Volgende week zaterdag trekken onze leeuwen naar de Luminus Arena voor de wedstrijd tegen Racing Genk.