StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ALS SINTERKLAAS HET LAAT AFWETEN MOET DE KERSTMAN HET MAAR DOEN !

Op Sinterklaasdag toonde Antwerp zich op de Freetiel een paar maten te groot voor Waasland-Beveren en dus leggen we onze hoop in de handen van de Kerstman. Die heeft het uiteraard dezer dagen ontzettend druk en ga er maar van uit dat er nog zijn, waaronder de tegenstander van morgenavond Genk, die op een gulle bui van de Kerstman rekenen.

Voor Genk kwam dinsdag in Napels een pijnlijk slot aan iets waar vooraf halsreikend werd naar uitgekeken (deelname aan de CL), maar waarvan het dinsdag in de late avond zonder twijfel een zucht van opluchting heeft geslaakt dat het er op zit. Alhoewel de match tegen Napoli van geen enkel belang meer was en de Limburgers waarschijnlijk met hun gedachten al bij de wedstrijd tegen Waasland-Beveren zaten, is een pak slaag krijgen nooit plezant. Dat hun jonge en uiterst getalenteerde 17-jarige doelman Maarten Vandevoordt daarenboven enkele ongelukkige tussenkomsten kende, is vervelend. Natuurlijk hoort zoiets bij het onvermijdelijke leerproces en zal Maarten zich hierover snel heen zetten, maar het zal toch een tik zijn geweest om op die manier Europees te debuteren.

Dat Genk bevrijd is van Europees voetbal, zal ongetwijfeld als een hele opluchting worden ervaren. De focus kan vanaf nu volledig op de competitie worden gehouden, want vorige week werd op de Bosuil ook afscheid genomen van de Croky Cup. Ondanks een bijzonder moeizame competitiestart met als gevolg het ontslag van Felice Mazzu, moet Genk zeker nog in staat worden geacht de kleine kloof tot play-off I dicht te rijden. Het verschil met KV Mechelen en Zulte-Waregem bedraagt slechts 3 punten, maar veel ruimte om punten te morsen is er evenmin en dan zou nieuw puntenverlies tegen de voorlaatste in de rangschikking, bijzonder slecht uitkomen. Genk is dit seizoen geen kampioenenploeg meer, maar er loopt wel nog voldoende kwaliteit rond om dat ticket voor po1 te bemachtigen waarmee het hoogst haalbare bereikt zou zijn. Wat de ploeg momenteel mist is enige regelmaat. Er zijn zeker passages in een wedstrijd die mogelijkheden verraden, maar de periodes waarin het minder loopt zijn voorlopig in de meerderheid.

Ondanks het iets mindere seizoen, deelde Genk in de heenronde een flinke dreun uit aan Waasland-Beveren (0-4). Dat zijn onze jongens waarschijnlijk nog niet vergeten, ook al omdat zij afgelopen weekend van Antwerp een geheugensteuntje kregen. Bij de Beverse supporters was de ontgoocheling vorige vrijdag niet eens zo groot om de eenvoudige reden dat Antwerp simpelweg een sterkere tegenstander was. Verontrustend was wel dat er niet één deftige doelpoging op het actief van W-B kwam, maar dat was eveneens mede de verdienste van een collectief geweldig blok van de bezoekers. We mogen aannemen dat Genk in Napels niet al te diep in het krachtenarsenaal heeft getast, maar een voordeel zal dat midweekse reisje toch niet zijn geweest. Een verplaatsing naar de Luminus-Arena lijkt mij op papier geen weekend om de kloof met Cercle dat naar Charleroi trekt, groter te maken, maar het recht op hoop (al was het maar ijdele) kunnen ze ons niet afnemen.

Patrick Van Wesemael.