Het lijkt van kwaad naar erger te gaan met Waasland-Beveren en we moeten hopen dat het bestuur wakker schiet vooraleer Cercle toch een keer wint. Dat bestuur trekt niet alleen spelers aan van een bedenkelijk niveau, het stelt ook een coach aan die al na een paar maanden geen vat meer heeft op zijn spelersgroep. Misschien moet er iemand van het bestuur opstaan en zelf de sportieve touwtjes in handen nemen, want die oplossing is waarschijnlijk de goedkoopste en uitgerekend die clubleiding blijft bij hoog en bij laag beweren dat er geen gebrek is aan ervaring en dat er voldoende kwaliteit rondloopt. De vraag die er ongetwijfeld aankomt is welke deftige trainer deze ploeg nog wil overnemen ? En een minstens even prangende vraag : wat heeft deze ploeg allemaal nog nodig om Cercle achter zich te houden, want zelfs een goeie spits in de hoop dat die er komt, zal niet scoren wanneer er geen ballen in zijn buurt komen.

Over de wedstrijd in Genk kunnnen we kort zijn : onze ploeg verdient niet om daar veel woorden aan vuil te maken. Pas wanneer Genk in de tweede helft de voet van het gaspedaal haalde, kwamen er enkele kansen voor W-B en daarvan had Kobayashi er zeker een van moeten benutten. Een zonder vertrouwen spelend Genk slaagde er in aan bijna 100 procent te scoren, al werd het bij een aantal doelpunten weinig in de weg gelegd door een vriendelijke Beverse defensie. Er zal tegen Standard uit een heel ander vatje getapt moeten worden om een volgende afstraffing te vermijden.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

W-B GAAT KANSLOOS ONDERUIT IN LIMBURG

Waasland-Beveren ging zonet met zware 4-1 cijfers onderuit in Genk. Aan de rust stond geel-blauw al drie doelpunten in het krijt. Aleksandar Vukotic scoorde het enige doelpunt voor W-B.
De thuisploeg maakte meteen haar bedoelingen duidelijk en pakte W-B bij de keel. Na tien minuten resulteerde dat meteen in het openingsdoelpunt. Bongonda rondde een aanval af: 1-0. Geel-blauw probeerde zich te tonen, maar te veel slordigheden verhinderden dat Beveren zich in de match knokte. Het was Genk dat het spel bleef bepalen. Na 25 minuten kon het de voorsprong verdubbelen via Onuachu. Op het halfuur was er een eerste goed actie langs Beverse zijde. Aboubakary Koita zette een goede aanval scherp voor, maar de thuisdefensie werkte de bal weg vooraleer één van onze aanvallers gevaarlijk kon zijn. Genk scoorde aan honderd procent en zette een derde aanval positief om, voor hen toch althans: 3-0 via opnieuw Onuachu. Tijd voor bezinning tijdens de rust!
Na de rust ging W-B op zoek naar eerherstel. Koita kwam naar binnen en viseerde doelman Vandevoordt, maar die bracht makkelijk redding. Een handvol minuten nadien zocht Daam Foulon Yuki Kobayashi, maar die kon onvoldoende diviëren. Genk trok de lijn van de eerste helft door en scoorde aan honderd procent.
Sander Berge zette de 4-0 te makkelijk op het bord. Tien minuten voor tijd pakte Lucas Pirard uit met een goede redding op een kopbal van Samatta. Twee minuten voor tijd kon Aleksandar Vukotic nog milderen tot 4-1, maar puntengewin was nooit een mogelijkheid voor W-B vanavond.