StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WE REKENEN OP U KERSTMAN !

Of het nu Dame Fortuna is of de kerstman, alle hulp is welkom om Waasland-Beveren uit het steeds dieper wordende moeras te helpen trekken. Het is een open deur intrappen als we stellen dat het slecht gaat met W-B. We mogen de goden danken dat Waasland-Beveren met 11 punten uit 19 wedstrijden nog een ploeg achter zich heeft gehouden en laat ons hopen dat het bestuur dat niet als hun verdienste beschouwt. Er wordt amper gescoord, de tegendoelpunten vallen als rijpe appelen van de bomen en een vlotte combinatie op de mat leggen is eerder een uitzondering dan regelmaat. Voor deze spijtig genoeg realistische vaststelling past maar een woord : malaise en zet er gerust "grote" voor. Situaties die in normale omstandigheden de media niet halen (4 spelers die samen met de wagen komen en 90 seconden te laat waren op de club door file), worden uitvergroot alsof de oorzaak van de malaise gevonden is. Dat de coach lekker meedoet en nog wat olie op het vuur gooien in plaats van dit soort zaken binnenskamers te houden, zegt genoeg over de sfeer tussen de technische staf en de spelersgroep. Dit is geen gunstig klimaat om een resultaat te verwachten tegen Standard morgenavond, maar we leggen onze hoop in de onvoorspelbaarheid van het voetbal en uiteraard een mindere dag van de tegenstander.

Vermoeidheid door een midweekse bekermatch of enkele afwezigen, er zit voldoende kwaliteit in de ruime kern van de Rouches om de Beverse netten enkele keren bol te zetten. Standard wil en zal play-off I met redelijk gemak halen, ondanks de wetenschap dat de Luikenaars het lastig hebben om buitenshuis tot een driepunter te komen.

Het is te hopen dat er de voorbije week een hartig woordje is gepraat in de Beverse bestuurs- en kleedkamer zodat de kleine en wat grotere plooien glad gestreken zijn. Zoals meestal ligt de waarheid ergens middenin : de ploeg moet tot beter in staat zijn dan wat zij de afgelopen weken liet zien, maar zo goed als wat de clubleiding ons heeft proberen voor te spiegelen is de ploeg niet. Voldoende ruim is onze kern wel, maar een gebrek aan kwaliteit maakt dat het steeds wisselen van spelers (bv. voorin met Din Sula, Durmishaj, Milosevic), nauwelijks effect ressorteert. Anderzijds is voetbal zo'n raar spelletje dat een goal van Milo of Durmishaj voldoende kan zijn om het lang gezochte vertrouwen terug te brengen. Leuk gegeven van deze match is dat zij om 20.30 uur begint en dat is een half uurtje later dan Zulte-Waregem - Cercle. Een puntje uitlopen op de Bruggelingen zou in de gegeven omstandigheden gevierd worden als een vette overwinning.

Patrick Van Wesemael.