StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een week vol tegenstrijdigheden.
Omstreeks 22.30 uur deze avond staan we alweer een stapje dichter bij de ontknoping in de strijd om het behoud in de JPL. Komt Cercle een puntje dichterbij geslopen, passeert het W-B op de ranglijst of doet Waasland-Beveren zelf een goeie zaak door een beetje of iets meer afstand te nemen van de Bruuggelingen, na vanavond krijgen we daarop een beter zicht. Het wordt gegarandeerd een interessante avond met W-B - Standard en Cercle - Zulte-Waregem. Ondertussen werd de afgelopen week gekenmerkt door een reeks van tegenstrijdige berichten die wijzen op verdeeldheid.

In een Vlaamse krant stelt onze voorzitter dat er tijdens de wintermercato waarschijnlijk geen inkomende transfers zullen gebeuren. Vreemde uitspraak toch in de wetenschap dat bepaalde spelers zelf in de kranten uitspraken doen dat er "bijna" in elke linie versterking gewenst is. Dat lijkt ons geen onverstandige opmerking, maar tevens eentje waarbij men zich vragen moet stellen of die vaststelling niet beter werd gedaan door de clubleiding. Daarenboven is het niet zo netjes dat een verdediger de zwarte piet binnen de ploeg doorschuift naar de collega's van het middenveld en de aanval en dat terwijl onze defensie (41) na Cercle met 44 tegengoals, de zwakste van de JPL is.

Een paar dagen na de uitspraak van onze voorzitter en die van Vukotic (want over hem hadden we het), lezen we in de krant dat het contract van Fiorin Durmishaj in onderling overleg is opgezegd.

Een speler die op het sluiten van de transfermarkt komt en die al mag vertrekken voor de winterstop begint, daar past maar een woord voor : paniekaankoop. En als men het mij vraagt, er lopen echt nog wel iets mindere aanvallers rond bij W-B. Anderzijds, het kan toch niet anders of het vertrek van Durmishaj betekent haast zeker dat er werk wordt gemaakt van een nieuwe spits en dit voorvoelen is dan weer in strijd met de uitspraak van onze voorzitter. Kortom, zouden ze het zelf nog wel weten ? Mijn gevoel zegt dat de club het liefst van al zou ingrijpen bij de technische staf in de hoop dat de nieuwe coach en zijn gevolg het behoud kan realiseren wat door diezelfde clubleiding zou worden ervaren als hun groot gelijk wanneer het gaat over de sterkte van onze huidige spelerskern. Probleem is echter dat de technische staf geheel of gedeeltelijk vervangen geld kost en dat wie weet de eerste keuze van het bestuur zijn neus ophaalt om naar de Freethiel te komen.

Is het niet optimistisch van de supporters om in de geschetste omstandigheden deze avond stiekem tegen een verzwakt Standard een resultaat te verhopen ?

PVW.