Het ergste wat Waasland-Beveren na de nipte winst van gisteren tegen Standard kan overkomen is dat het bestuur zichzelf op de borst gaat kloppen en in deze overwinning de bevestiging ziet dat er voldoende kwaliteit voor handen is om het behoud te verzekeren. Op basis van een degelijke tweede helft waarin, omdat het niet anders kon bij een 0-1 achterstand en dankzij de inbreng van de enige Beverse spits die het in zich heeft een goal te maken (Milosevic), verdiende W-B deze overwinning. Maar toegegeven, het zat voor een keer mee, want Standard begon fel verzwakt aan de partij, incasseerde even voor bij het half uur een domme rode kaart (2x geel) en maakte in de tweede helft de grote fout van zich onnodig terug te trekken en de thuisploeg te laten komen. Zonder de inbreng van Milosevic had die laffe aanpak van de Luikenaars zeker tot resultaat geleid, want in een kansenarme eerste helft was een rollertje van Koita de naam kans onwaardig en tevens het enige "gevaar".

Geënformeerd tijdens de rust door de ontwikkelingen in Cercle - Zulte-Waregem kregen we een heel ander W-B te zien na de herneming. Kobayashi ontpopte zich tot een echte nr10 bij wie de maats steeds een prima aflossingspunt vonden en diezelfde medespelers ook weer op maat bediende. W-B slaagde er zelfs in gedurende een klein half uur en weinig overtuigend Standard (met instemming van de Luikenaars zoals gezegd) onder druk te zetten en dat was lang niet met een tegenstander gebeurd. De verdiende gelijkmaker van Stefan Milosevic was knap, bij de winnende van die andere ingevallen spits Sula zat de schoonheid vooral in de voorafgaande actie van Koita.

Tijdens de rust van W-B - Standard was de thuisploeg virtueel in het bezit van de rode lantaarn en dreigde een noodlottig scenario. Op karakter en dankzij een meer gedurfde aanpak in de tweede helft, kwam de thuisploeg eerst langszij om in de slotfase nog de volle pot te pakken. Een beetje meer lef vanaf het begin voor eigen publiek tegen een verzwakte tegenstander (met 2 spitsen dus), had zeker geen kwaad gekund, maar een winnende coach heeft natuurlijk altijd gelijk. Een mooie en deugddoende overwinning, dat wel, maar als volgende week donderdag (2de kerstdag om 14u30) tegen een op papier gemakkelijkere tegenstander dan Standard (STVV) het initiatief van W-B moet komen, ben ik benieuwd hoe daarmee zal worden omgesprongen. Vooraf leek een 4 op 6 tegen Standard en Sint-Truiden het hoogst haalbare, maar plots is een 6 op 6 mogelijk. Met de voeten stevig op de grond blijven is het devies, want de waarheid gebiedt te zeggen dat niet het spelniveau, maar de 3 punten voor voldoening bij de supporters zorgde. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge dat we voor jullie haalden van de website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

W-B ZET STANDARD LUIK OPZIJ OP DE FREETHIEL!

Waasland-Beveren kan opnieuw winnen! Geel-blauw trok het laken naar zich toe na de rust. Spitsen Stefan Milosevic en Din Sula scoorden de doelpunten.

Het eerste halfuur was een studieronde op de Freethiel zonder doelpogingen. Het enige wat we konden noteren was een voorzet van Lestienne waar ex-WB'er Boljevic net niet bij kon. Aboubakary Koita probeerde het vervolgens van ver, maar Bodart kon de bal makkelijk klemmen. Net na het halfuur zat de wedstrijd voor bezoeker Goreux er meteen op, hij duwde een bal met zijn hand in doel en kreeg geel. Hij had tien minuten ervoor al geel gekregen voor een fout en mocht meteen gaan douchen. W-B putte echter geen boost uit dat rode karton, want de eerstvolgende aanval van de bezoekers ging erin. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR keurde de 0-1 toch goed. Geel-blauw trachtte zich in de partij te knokken, maar verder dan een afstandsschot van Djihad Bizimana kwam het niet.

Arnauld Mercier bracht met Stefan Milosevic een echte centrumspits tussen de lijnen. De Montenegrijn kreeg meteen kopkans aangeboden van Yuki Kobayashi, maar die miste hij op een haar na. W-B putte moed uit die kans en trok ten strijde.
Voorbij het uur was het dan eindelijk w&eacutrl raak. Diezelfde Milosevic knalde de voorzet van Kobayashi overtuigend binnen: 1-1! Daam Foulon bracht de bal een handvol minuten later weer voor de kooi, maar de Luikse defensie ontzette vlak voor Milosevic. Beveren nam de wedstrijd volledig over. Kobayashi trapte van buiten de zestien, Bodart redde goed. Intussen werden ook Jubitana en Wiegel vervangen, Sula en Schryvers kwamen in de ploeg. Het publiek ging achter W-B staan en dat loonde. Onze nummer tien probeerde het opnieuw met een harde knal, maar hij vond opnieuw Bodart op z'n weg. Invaller Sula brak uiteindelijk de ban voor geel en blauw. Hij was goed gevolgd op een schot van Koita en tikte de 2-1 binnen. Lucas Pirard redde nog goed op een schot van Mpoku en hield de volle buit voor W-B thuis!