StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tweede kerstdag komt er zo aan.
Speeldag 20 zit er op en bracht voor Waasland-Beveren de derde seizoensoverwinning met zich mee. Die kwam geen dag te vroeg, want de staart van het klassement roerde zich flink met verder nog winstpartijen voor rode lantaarn Cercle Brugge en Kortrijk dat met 3 punten terugkeerde uit de Oostkantons.
Oostende dat met het kleinste verschil verloor in Mechelen is daardoor de pineut van het weekend onderin, maar ik blijf er bij dat respectievelijk 4 en 7 punten inhalen voor de nrs 15 en 16 die tot nu toe slechts 3 keer aan het feest waren, een bijna onmogelijke opdracht is.

Voor de supporters die zaterdagavond in het Freethielstadion aanwezig waren was de winst tegen een pover Standard een deugddoend kerstgeschenk, maar we kunnen er niet omheen dat men met het geleverde voetbal voorlopig de neutrale supporter niet naar het Stadionplein lokt. Zaterdag kregen we wel de bevestiging dat Stefan Milosevic de meest scherpe neus voor goals heeft in onze kern en dat Yuki Kobayashi de enige goeie aankoop is van W-B in de wetenschap dat Nordin Jackers werd gehuurd. Vergelijkingen met morioka zijn uit den boze, want die was met o.a. Verstraete, Seck en Anbang een stuk beter omringd. Trouwens, het duo Kobayashi-Bizimana verdient zeker een tweede kans donderdag tegen Sint-Truiden. En dan zitten we meteen bij speeldag 21 die voor W-B een tweede opeenvolgende thuiswedstrijd met zich meebrengt. Cercle dat een half uur aan het feest was zaterdag na affluiten van de match tegen Zulte-Waregem, moest omstreeks 22.20 toch een tik verwerken na de winnende goal van Din Sula en trekt wie weet enigzins aangeslagen naar Kortrijk. Dat Kortrijk lijkt aan de betere hand.
Midweeks plaatste het zich eerder moeizaam voor de Croky Cup tegen Union en het trok de lijn door met een nipte overwinning in het verre Eupen (1-2). Dit wordt een interessante match, want als de Kerels winnen tegen Cercle staan ze liefst 11 punten voor op de Bruggelingen en is alle degradatiegevaar definitief geweken en kan het zich toeleggen op de halve finale van de Beker van Belgiƫ. Oostende tenslotte stapt op de spelersbus met bestemming Charleroi en dat wordt opnieuw een zware dobber. Als W-B zou stunten tegen STVV en Charleroi wint tegen de Kustboys, nadert het tot op 1 puntje van Oostende en zou december alsnog een voltreffer kunne worden voor de Waaslanders. Tot zo ver de theorie, want dit alles omzetten in de praktijk zal een stuk moeilijker zijn. Opvallend aan speeldag 20 was toch dat zowel W-B als Cercle wonnen tegen een ploeg uit de top6 wat tevens de bevestiging is van het feit dat klassementen wel iets vertellen, maar zeker niet alles.

PVW.