StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg WAASLAND-BEVEREN WINT, DE FREETHIEL VERLIEST.

Bijzonder spijtig nieuws voor aanvang van W-B - STVV, want in de voormiddag kwam het slechte nieuws dat Willy Van De Velde de korte strijd tegen een hardnekkige ziekte had verloren. Willy was jarenlang materiaalman van KSK Beveren en later Waasland-Beveren en behoorde tot het kostbaar meubilair dat de Freetiel rijk is. We komen hierop zeker nog terug, maar langs deze weg hou ik er aan de familie en vrienden van Willy bijzonder veel sterkte toe te wensen in deze zonder twijfel moeilijke tijden. Willy, ik zal onze vele toffe babbels missen makker ! Wat geweldig dat de spelers die je altijd zo nauw aan het hart lagen, de 3 gouden punten tegen STVV gisteren aan je opdroegen.

Waasland-Beveren mag dezer dagen niet klagen over de medewerking van de keepers van Standard en Sint-Truiden, want hun blunders leverden niet 2 maar 6 punten op en dat maakt een wereld van verschil uit. Anderzijds, fouten van de doelman hebben ons dit seizoen ook al punten gekost en men kan de doelman van de tegenpartij niet op missers betrappen zonder hun op de proef te stellen en zo geschiedde zaterdagavond even voorbij het halfuur na een trap van Badibanga waarop een intikker voor Milosevic volgde. Het was de enige goal in een wedstrijd met veel inzet, maar weinig goed voetbal en dito kansen. Met Bizimana als beste man van W-B en Badibanga als slechtste, moest de thuisploeg het iets betere van het spel overlaten aan de bezoekers die echter in aanvallend opzicht er niks van bakten. Dat kan ook worden gezegd van de mannen van Mercier die meermaals een poging tot aanvallen in de kiem zagen gesmoord door eigen falen. Voor de toeschouwers was dit geen aangename wedstrijd, maar het gedeelte van W-B vond wel voldoening in het element spanning en 3 gouden punten na het laatste fluitsignaal van Boterbergh. Die overwinning kreeg achteraf nog wat meer glans toen bleek dat de rode lantaarn Cercle Brugge in Kortrijk had verloren. Wanneer deze avond Oostende punten laat liggen in Charleroi, wordt de maand december alsnog een flauwer afkooksel van december 2018 toen W-B een definitieve kloof sloeg met zijn voornaamste belager Lokeren. We zijn er nog lang niet, maar gewapend met een 6 op 6 na de winterstop Oostende uit en Eupen thuis in de ogen mogen zien, kan zeker geen nadeel zijn.

Toeval of niet, maar met Bizimana, Milosevic en Vukcevic kwamen tegen Standard en STVV 3 spelers in actie die voordien niet aan de bak kwamen en zij vielen zeker niet tegen.

De Nederlander Johan Derksen zou W-B daarom omschrijven als een eenheidsworst zonder positieve uitschieters. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de officiële wedstrijd van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

W-B PAKT ZES OP ZES NA WINST TEGEN STVV!
Geel-blauw pakt zes op zes! Het won zonet met 1-0 van STVV. Stefan Milosevic maakte voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij Waasland-Beveren viel Daam Foulon uit in de opwarming, zijn plaats werd in extremis ingenomen door Andrija Vukcevic. De wedstrijd startte met een studiekwartier, nadien volgden afstandsschoten van bezoeker Suzuki en onze Aboubakary Koita, maar de keepers konden makkelijk redding brengen. Nog voor het halfuur probeerden opnieuw Koita en Stefan Milosevic het van ver, maar ze konden doelman Schmidt niet verrassen. Een handvol minuten later was diezelfde Schmidt wel verrast op een schot van Beni Badibanga. Milosevic was er als de kippen bij om de openingstreffer tegen de touwen te duwen: 1-0. W-B eiste vervolgens de bal op en tikte de eerste helft volwassen uit.

Ook na de pauze maakte geel-blauw haar intenties duidelijk. Het eerste schot kwam opnieuw van een gele voet. Badibanga trapte, Schmidt verwerkte in hoekschop. STVV stak vervolgens de neus tweemaal aan het venster, maar een eerste schot ging naast, het tweede werd afgeblokt door een sterke Aleksandar Vukotic. Matthias Verreth zette na het uur Badibanga alleen voor de doelman met een héél knappe pass. De Congolees talmde echter te lang en kon niet afwerken. Een dik kwartier voor het einde zag Milosevic Yuki Kubayashi infiltreren, hij gaf de bal goed mee, maar ook hij kon geen snelheid in zijn actie steken, waardoor er geen echte doelpoging volgde. Waasland-Beveren liet STVV niet in de match komen en bleef de bal opeisen tot het laatste fluitsignaal. Feest op de Freethiel, de zes op zes is een feit!

In de kleedkamer werd er nog een mooi applaus gegeven als eerbetoon aan onze materiaalman Willy Van De Velde die vanochtend is overleden. Deze overwinning draagt Waasland-Beveren dan ook op aan hem. Rust in vrede, Willy!

MARTIJN DE JONGE