StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Delegatie W-B afgereisd naar San Pedro Del Pinatar.
De feestelijkheden zijn grotendeels achter de rug en het gevoel van 6 op 6 heeft voor een extra positief tintje gezorgd. Vandaag zijn onze spelers vertrokken naar het Spaanse oefenkamp in San Pedro Del Pinatar waar het momenteel zo'n 15 graden is. Vandaag over een week keren ze terug en alweer een weekje later (zaterdag 18 januari) wacht de wie weet cruciale match in de Oostendse Versluys-Arena. We gaan niet overmoedig worden na de gelukkige 6 op 6, maar indien er punten worden meegegraaid uit Oostende, ziet het er niet slecht uit, want dat zou 7 of 9 op 9 betekenen en in dat geval kan men zeker spreken van eerste mooi serietje dit seizoen en kan Cercle niet of beperkt terugkeren en blijft Oostende op een puntje of wordt het voorbij gestoken door W-B. Er is dus verrassend genoeg na een dergelijke rampzalige heenronde, nog een en ander mogelijk en dat mag gerust als een godsgeschenk worden benoemd. Maar opletten, want de ervaringen van

W-B met clubs waar net een nieuwe coach werd aangesteld zijn om het voorzichtig uit te drukken, niet bijster goed. En laat ons deze wijsheid niet vergeten : zo snel als het nu op een weekje tijd in positieve zin voor W-B is geëvolueerd, zo snel kan het met slechte resultaten tegen Oostende en Eupen weer bergaf gaan.

Met Waasland-Beveren mee afgereisd naar het oefenkamp is de 19-jarige Vladimir Van De Wiel. Deze verdedigende middenvelder traint al een paar weken mee met W-B en maakte een goeie indruk op zijn entourage waardoor hij groen licht kreeg voor het oefenkamp in San Pedro Del Pinatar.

Ondertussen blijft koppigheid troef bij onze Sportieve Cel, want tenzij dit soort jongens gratis en voor niks kan overstappen en aan het strikte minimumloon komt, zijn deze transfers in 9 op de 10 gevallen volstrekt zinloos. Deze gasten kunnen zonder twijfel goed voetballen, maar hun lot is vooraf perfect te voorspellen. Zij mogen, net als een Emmers of Verreth (en zo kan ik nog wel even doorgaan) in het beste geval enkele keren invallen of starten in een ploeg die het moeilijk heeft en worden binnen de kortste keren meteen afgeserveerd aangezien een club als W-B er nooit meer zal in slagen op iets langere termijn te plannen. Het behoud verzekeren is dit en de komende seizoenen de doelstelling dat en doet men niet met jonge gasten die al blij mogen zijn met een paar selecties in het fanion. Direct rendement, daar gaat het om en als men daar een keer bij het begin van het seizoen zou in slagen, bestaat de kans dat enkele van die jonge gasten de eerlijke kans krijgen die ze verdienen, want geef toe, het is bijna misdadig om in een ploeg die vierkant draait jongens zonder veel ervaring op het hoogste niveau te droppen en dan achteraf tot de conclusie komen : we hadden er meer van verwacht. Morgen hebben we het hier over een speler van W-B die op dit moment veel belangstelling geniet.

PVW.