StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Piotrowski wel, Verstraete definitief niet.
De clubleiding heeft de ernst van de zaak gesnapt en er ditmaal geen gras laten over groeien. Gisteren in de namiddagg kwam de Poolse middenvelder Piotrowski die met Genk in Benidorm verbleef, de troepen van Mercier vervoegen in San Pedro Del Pinatar. De 22-jarige Piotrowski kan dus vanaf morgen aansluiten bij de groepstraining op het oefenkamp en moet in principe speelklaar geraken voor het cruciale duel van W-B op 18 januari in Oostende. We kennen deze poolse verdedigende middenvelder onvoldoende om zijn kwaliteiten naar waarde te schatten, maar met zijn 22 jaar is hij geen snotneus meer en we mogen er van uitgaan dat de Limburgers die 2 miljoen Euro voor Piotrowski betaalden, een relatief goed scoutingssysteem hebben en deze investering verantwoord vonden. Potten heeft Pio nog niet echt gebroken bij Genk dat hem wellicht aankocht op basis van één sterk seizoen in zijn thuisland. W-B bedong wel een aankoopoptie die waarschijnlijk te hoog ligt voor onze club, maar in geval van een zeer positieve ervaring met de Pool kan er natuurlijk altijd nog gepraat worden over de defintieve overnameprijs na het verstrijke van de optie.

Bijzonder sneu voor Louis Verstraete die velen graag hadden zien terugkomen naar Beveren en die op deze manier voor de tweede keer het slachtoffer wordt van de politiek van Lowagie en co. De voorgestelde uitleenbeurt van Louis impliceerde immers een verplichte aankoop wanneer Waasland-Beveren het behoud zou verzekeren. Louiske, we hebben met je te doen en we hopen dat je een mooie club zal vinden.

* Keita moet vertrekken.
Zaterdag zijn de spelers van Waasland-Beveren vertrokken naar de Spaanse oefenstage in San Pedro Del Pinatar, maar dat deden ze zonder Paul Keita. De 27-jarige Senegalees werd met flink wat tromgeroffel binnen gehaald en ik herinner mij zelfs een interview van Stephan Demol die met hem in Portugal had gewerkt, dat met alle respect voor W-B, Keita zeker een niveau hoger mocht gemikt hebben. De realiteit na anderhalf seizoen W-B ziet er heel anders uit, want hij kwam dit seizoen slechts 70 minuten in actie tegen Cercle plus de dramatische wedstrijd voor de Beker van België waarin hij, er zat ook een beetje pech bij, bij 3 doelpunten van Westerlo een negatieve hoofdrol vertolkte. En over dat oefenkamp gesproken : het lijkt alsof men er niet bijhoort wanneer men geen buitenlandse oefenstage inplant. Clubs van het niveau Waasland-Beveren klagen steen en been over het gebrek aan financiële middelen, maar met zijn allen voor een weekje warmere oorden opzoeken om te doen wat ze hier evengoed kunnen, geen probleem. Zou het niet nuttiger geweest zijn als bestuur de centen die nu werden vrijgemaakt voor de "buitenlandse" oefenstage, mee te spenderen voor de aankoop van een goeie speler ? Hoed af voor KVK Kortrijk dat zich als enige eersteklasser in België op het restant van de JPL (9 matchen) voorbereidt. Gek toch dat een werkgever zijn werknemers die het grootste gedeelte van het seizoen grondig hebben gefaald, beloont met een reisje Spanje. Natuurlijk is dat geen plezierreisje en wordt daar hard gewerkt, maar dat zou uiteraard ook hier hebben gekund. Misschien eens een voorbeeld nemen aan Deinze in de eerste amateurreeks die, geloven of niet, eveneens op oefenstage zijn in San Pedro Del Pinatar. De idee daarachter is bijzonder, want de spelers waren er mee akkoord om bepaalde winstpremies af te staan in ruil voor een buitenlandse oefenstage. Ik dacht, zou dat niks voor W-B zijn, maar met de verdiende winstpremies tot nu toe, moet de piloot zijn toestel al in Parijs aan de grond zetten.

PVW.