StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waarom niet de omgekeerde weg eens proberen ?
Het is geen slechte manier van werken vind ik persoonlijk : huren al dan niet met optie bij de betere Belgische clubs. Het is uiteraard niks nieuw, maar wanneer een club zoals Waasland-Beveren niet de kennis en de middelen heeft om aan deftige scouting te doen, “profiteer” dan van het uitgebreidere netwerk dat de meeste Belgische topclubs wel hebben, aan hun mouw te trekken. Ik geef de voorkeur aan Belgische clubs omdat spelers zoals bv. een Jakub Piotrowski die hier al een half jaartje rondloopt, mij een interessantere piste lijkt dan iemand als Thomas Ageypong die wel Manchester City op zijn visitekaartje heeft staan, maar alshetware het stadion aldaar met moeite van dichtbij heeft gezien. Ja, voor Victorien Anbang geldt hetzelfde, maar hij is eerder een uitzondering dan de regel. Spelers als Gershon, Belhocine, Lepoint en Verstraete die in het verleden van Gent werden gehuurd, hebben in geen geval ontgoocheld. Siebe Schryvers en Nordin Jackers van Genk doen/deden dat evenmin, maar Lazlo Köteles vormde hierop wel een uitzondering. Het percentage tegenvallers die op deze manier naar de Freethiel komen, ligt wat mij betreft een stuk lager dan de lange lijst van spelers die alleen al de laatste jaren door malafide makelaars bij W-B werden gedumpt (Keita, Lulic, Forte, Durmishaj enz.) en waaraan ook forse sommen werden uitgegeven.

De allerbeste manier is ongetwijfeld zelf bekwame mensen aanstellen om te scouten zoals een paar jaar geleden met de Fransen Moulin, Camacho en Seck, maar die piste is om onbegrijpelijke redenen verlaten. En natuurlijk zal zelfs de beste werkwijze af en toe wel zijn ontgoochelingen opleveren. Mijn tip : ga dus zelf aankloppen bij de betere Belgische clubs om doelgericht je elftal te versterken ipv een keuze te maken uit wat wordt aangeboden en makelaars vaak elders niet kwijt kunnen.

* Yellow Blue begint 2020 in stijl.
Yellow Blue is 2020 met een bliksemstart begonnen. Op de Freethiel werd Zaffelare na een 2-1 ruststand op een zware 4-1 nederlaag getrakteerd. YB blijft op de zesde plaats staan in het klassement en kan komend weekend de fiets nemen voor een bezoekje aan de buren van Vrasene die 4 punten meer tellen dan Yellow Blue en nog volop in de race zijn voor het kampioenschap.

PVW.