StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Er staan 2 cruciale weekends voor de deur.
Spelers en technische staf zijn weer veilig in hun vertrouwde omgeving na een, zo mogen we toch aannemen, geslaagde stage in San Pedro Del Pinatar. Nog een weekje trainen en zaterdag 18 januari wacht het eerste van 2 weekends die bepalend kunnen zijn voor de afloop van de reguliere competitie. Nooit voor mogelijk gehouden de voorbije maanden, maar de 2 opeenvolgende overwinningen tegen Standard en STVV hebben niet alleen voor lucht gezorgd, met Cercle werd de kloof uitgediept tot 6 punten, die met Oostende gereduceerd tot één puntje. Het belang van de match zaterdag in de Versluys-Arena is, ondanks de donkere januaridagen, zonneklaar. Een overwinning tegen KVO levert in theorie gewoon 3 punten op, maar het zouden punten zijn die de tegenstander(s) zullen ervaren als een waarde van 6 punten. In dat geval zou W-B de Kustboys passeren op de ranglijst en met Cercle-Antwerp op het programma komend weekend, is de kans reëel dat ook de Bruggelingen iets verder worden teruggeslagen. Met dan op zaterdag 25 januari

W-B - Eupen als bijzonder interessante affiche in het verschiet, hebben de Waaslanders hun eigen lot in handen om zichzelf en de supporters te verlossen van die overheersende en hatelijke degradatieangst. Tot zover dit wel heel positief scenario, maar het is niet onmogelijk. Vraag is alleen of het een realistisch scenario is. Afgaande op de 6 op 6 uit de laatste 2 wedstrijden en de twijfel die er bij de thuisploeg zeker zal zijn, is het niet onrealistisch. Als we echter even verder terugblikken en vaststellen dat er in de 19 voorgaande partijen slechts 2 keer werd gewonnen en dat de winstpartijen tegen Standard en STVV in december niet overtuigend waren, is een grote dosis nuchterheid aangewezen. Prettig is dat zo goed als iedereen fit is, nadeel dat we tegen een ploeg spelen die met Dennis Van Wijk pas een nieuwe trainer heeft aangesteld en met dat soort ingrepen bij de tegenstander heeft W-B geen al te beste ervaringen. Kortom, het kan vriezen, het kan dooien, maar na zoveel sportieve ellende in 2019, mogen we blij zijn dat beide opties nog tot de mogelijkheden behoren. En om de zin van die dosis nuchterheid te onderstrepen : op een week tijd klaarde de lucht half december boven de Freethiel helemaal op, maar de realiteit is dat na de matchen tegen Oostende en Eupen (18 en 25 december) die donkere wolken op een weekje weer kunnen terugkeren.

Morgen is het weer tijd voor een volgend hoofdstukje Louis Verstraete, want dat is alweer een dag of 2 geleden.

* Yellow Blue zwaar onderuit bij de buren.
Zaterdagavond hebben de mannen van Patrick Geertsen fors verlies geleden bij de buren van Vrasene. Aan de rust leek er met een 1-1 tussenstand geen vuiltje aan de lucht, maar na de 2-1 voor Vrasene ging het snel en werd er afgefloten met een 5-1 eindstand.
YB zakt een plaatsje (7e) en ziet zijn kansen voor de tweede periodetitel fel slinken. Komend weekend krijgt Yellow Blue op de Freethiel de kans om de 5-1 afstraffing uit te wissen wanneer het Sparta Waasmunster ontvangt dat een plaatsje lager staat in het klassement. Vorig week raakte bekend dat Patrick Geertsen na dit seizoen niet langer YB onder zijn leiding heeft en vervangen wordt door Filip Storbbe die thans derdeprovincialer Robur Moerzeke traint.

PVW.