StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De ideale elf volgens de gebroeders Meul

Nog 9 wedstrijden te gaan. De 2 eerstvolgende worden cruciaal voor het verdere verloop van de competitie. Pakken we hier minstens 4 punten, dan zie ik Cercle, of zelfs Oostende nog moeilijk over WB springen. Met voor het eerst, op Dhauholou na, een volledig fitte kern. Arne en ik kropen hiermee graag in de rol van trainer om de pionnen op de volgens ons, beste manier op te stellen.


In doel verwachten we dat we kunnen rekenen op een volledig fitte Nordin Jackers. Voor ons zal hij dan ook altijd de voorkeur krijgen op Lucas Pirard. Kleine kanttekening, die laatste deed het de voorbije wedstrijden echter niet slecht.

Onze ideale verdediging wordt gevormd door het trio: Moren, Caufriez & Vukotic. Onze Fin heeft de afgelopen jaren, mits volledige fitheid, meermaals bewezen een plichtsbewuste verdediger te zijn die exact datgene doet wat van hem gevraagd wordt. De tegenstrever beletten tot het scoren van doelpunten. Daarnaast staat Maximiliano Caufriez, door de ene geliefd, de andere is echter niet zo'n fan. Ons heeft de jonge Belg uiteindelijk volledig kunnen overtuigen. Hij bewijst al vrijwel het hele seizoen een zekerheid te zijn achterin, afgezien van een penaltyfoutje hier en daar doet hij het naar behoren achterin. En uiteraard is er ook plaats voor onze boomlange Balkanboy. Vuko toont nu al anderhalf jaar zijn kwaliteiten. Met passie voor de club verdedigt hij met hart en ziel onze geel-blauwe kleuren. Een streling voor het oog van elke voetbalfan.

Het middenveld bestaat uit een driehoek met de punt naar boven, die plaats maakt voor een speler op 'den tien'. Voor nu houden we die driehoek op Piotrowski, Bizimana & Kobayashi op 10. De optimist in mij gelooft dat Verstraete komende zomer de plek van Piotrowski inneemt, althans dat hopen we vanuit het diepste van onze ziel. Daarnaast geloven we enorm in de jonge Pool. Samen met de kleine, balvaste Bizimana vormt hij het ideale duo als motor van de ploeg. Ballen veroveren, meters maken en de basis vormen van aanvallen, Bizi heeft al meermaals bewezen over deze kenmerken te beschikken. Ook in Jakub zien we de geknipte man voor deze job. Als spelverdeler kiezen we voor onze Japanner Kobayashi. Zonder draait het nauwelijks en wanneer hij aan de bal komt is het maar wachten op een geniale ingeving. Niet altijd gelukkig in zijn passing maar een meerwaarde in de basis. En dan vooral krijgt hij van ons de verantwoordelijkheid voor het nemen van stilstaande fases.

Op de flanken kiezen voor het duo Foulon, Dierckx. Links, de man die in een viermansverdediging de linksback positie invult laat ik opdraven in een iets aanvallendere positie die in meerdere mate zowel belangrijk is in de opbouw als het terugzakken bij tegenaanvallen. Op rechts staat Dierckx die eveneens mits volledige fitheid, een absolute must is in de basis. Een stevige versnelling, balvast, kan een balletje binnentrappen en geeft voorzetten alsof het niks is. Ons moet je niet meer overtuigen, Tuur. Je staat erin!

Dan resten er enkel nog de twee plekken in de spits. Ons ideaal duo is een kleine, vinnige spits in combinatie met een reus met een torinstinct. Ideale kandidaten: Koita en Milosevic. Ik denk dat ik niet moet verklaren wie wie van de twee is. Koita heeft een afstandsschot, de dribbel en de versnelling. Milosevic is een spits die het doel zeer goed weet staan en ook zijn kopkunsten als echte meerwaarde mag beschouwen. Hij heeft onlangs al die kwaliteiten teruggevonden, laat ons hopen dat de trein nu vertrokken is.

Helaas zijn er maar elf plaatsen want ook Verreth heeft ons weldegelijk overtuigt van zijn kunnen. Hij moet het voorlopig, ook onder Mercier, doen met minuten als invaller. We kijken uit naar de dag dat onze geliefde club effectief zo zal spelen. Allicht nooit, al houden we de hoop graag hoog want dit zou wel eens echt kunnen werken

Seppe Meul.