StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB BETREKT W-B KVO IN DE DEGRADATIESTRIJD.

KV Oostende wordt al langer, mede door de aanslepende financiële onzekerheid, genoemd als ploeg die samen met Cercle en W-B, onderling zullen uitmaken wie in de JPL blijft. Speeldag 22 kan in dit debat al voor een deel klaarheid scheppen, want als KVO de 3 punten aan de kust houdt, ziet het er wel heel goed uit voor het team van de nieuwe coach Dennis Van Wijk en moet de daler haast zeker worden gezocht bij W-B, Cercle Brugge of heel misschien Eupen. Indien echter Oostende zaterdag tegen W-B een steek laat vallen (een puntendeling of verlies), krijgt het naast de financiële, gegarandeerd ook bijkomende sportieve zorgen. Voor W-B is niet verliezen een goeie zaak, maar winnen zou uiteraard de max zijn. Nu is winnen altijd plezant en goed voor het klassement, maar in dit geval zou het een 9 op 9 betekenen en in een cruciale fase van het seizoen is dat (denken we maar aan de maand december vorig seizoen) een serieuze optie op het behoud.

De winterstop heeft weinig spectaculairs opgeleverd voor W-B en Oostende. Waasland-Beveren mocht Genk-huurling Jakub Piotrowski verwelkomen, bij Oostende mag Dennis Van Wijk proberen vanaf nu zijn sportieve stempel te drukken. De Nederlander heeft wel wat ervaring met dit soort reddingsoperaties, terwijl W-B meestal geen prettige ervaringen heeft met club die net een trainerswissel achter de rug hebben. Tegen Oostende boekte W-B begin oktober zijn eerste overwinning van het seizoen, maar het was helaas niet het begin van een herstelperiode.

Oostende en Waasland-Beveren gingen met een heel verschillend gevoel de winterstop in. De Kustboys leden een forfaitnederlaag in Charleroi waar bizar genoeg tijdens het wedstrijdverloop uitlekte dat de Noorse coach van KVO het zelf voor gezien hield in België en overstapte naar de Cypriotische competitie. Of die 5-0 in Charleroi nog nazindert dezer dagen valt te betwijfelen, want de onderbreking, het oefenkamp en een nieuwe coach zijn voldoende elementen om voor een nieuw elan te zorgen. De toekomst van de club zal de Oostendse spelersgroep wel bezig houden, maar anderzijds kan het een bijkomende stimulans betekenen om zich in de kijker te voetballen als individu. Toch deze sprekende cijfers van Oostende even meegeven : van de 18 punten werden er 14 in het eigen stadion gepakt. Gent, Mechelen en Anderlecht verloren in de Versluys-Arena, Antwerp speelde er gelijk.
Waasland-Beveren sloot 2019 af met 2 broodnodige overwinningen tegen Standard en STVV en dat zorgde voor een meer comfortabel gevoel bij spelers en supporters. De voorsprong op Cercle werd vergroot, die op Oostende en Eupen verkleind, maar de plaats in de rangschikking bleef ongewijzigd wat natuurlijk veel zegt over hoe precair de toestand geworden was. Aan dat beter klassement kan W-B aan de kust zaterdag iets doen en wie weet een dubbelslag slaan, want mits winst springt het over Oostende en kan het ook Eupen dat thuis Charleroi ontvangt, bijbenen. In de wetenschap dat Cercle in Jan Breydel Antwerp partij geeft, kan dit een heel interessant weekend worden voor W-B, maar dit soort weekends kunnen enkel tot stand komen door zelf het goeie voorbeeld te geven.

Patrick Van Wesemael.