StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De Gouden Schoen op afstand.
Ik voel het niet aan als een gemis de uitzonding van de Gouden Schoen die overigens gebeurde niet ver van mijn achterdeur (Puurs), afgelopen woensdag te hebben gemist. Gebeurtenissen met een voorspelbare afloop spreken immers minder aan en dat het Waasland-Beveren gehalte zeer pover zou zijn lag eveneens (en terecht) in de lijn van de verwachtingen. Misschien had iemand als Nana Ampomah Opoku wel een paar puntjes verdiend, want serieus in de belangstelling staan bij Club Brugge veronderstelt toch dat men zich af en toe in de kijker heeft gespeeld. Zullen we de mooiste Beverse prestatie het voorbije jaar toekennen aan een rasechte Beverse die luistert naar de naam Tine De Caigny. Zij werd bijzonder knap derde bij de vrouwen en dat verdient een dikke proficiat. Tine voetbalt bij Anderlecht, maar woont in Beveren en is voor zo ver ik weet familie van onze trouwe bezorger van Gele Ditjes, Blauwe Datjes Rudy Beck.
Bij de mannen behaalde doelman Jackers 5 stemmen en we mogen er toch van uitgaan dat hij die pakte in de tweede seizoenshelft in het shirt van Waasland-Beveren waarmee Nordin de enige speler is van W-B die in deze seizoenshelft punten scoorde. In het eerste gedeelte (januari t.e.m. mei) deed Davy Roef het met 9 stemmen niet eens zo slecht en die score had hij misschien kunnen optrekken indien hij niet vroegtijdig had beslist om naar het huis van de chaos terug te keren. Sommige spelers leren nooit ! Twee stemmen kreeg Louis Verstraete achter zijn naam als belofte van het jaar, de categorie waarin Kruibekenaar Jari Verschaere van Anderlecht (maar toch ook een tikkeltje Bevers getint) de hoogste onderscheiding in de wacht sleepte. In Gent begrijpen ze er niks van dat David niet op het hoogste trapje stond in deze categorie, maar de buitenwereld op zijn beurt snapt Louwagie evenmin, want het is al langer geweten dat een beetje chauvenisme en sympathie voor een Belgisch product niet besteed is aan de Gentse manager (of vergis ik mij Louis) ?
En we zouden het bijna vergeten, maar de man die Waasland-Beveren in eerste klasse hield (Adnan Custovic) behaalde één schamel puntje. Van een bevriend journalist ? Grapje, want alle begrip voor Adnan die de opdracht waarvan de insiders dachten dat het onmogelijk was, toch tot een goed eind bracht.

PVW.