StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg IN DEZE FASE IS EEN SCHOONHEIDSPRIJS ONDERGESCHIKT.

Net zoals de vorige 2 gewonnen wedstrijden, zal ook die van zaterdagavond in de Versluys-Arena de geschiedenisboeken niet halen. W-B doet na de 0-1 winst echter een gouden zaak in het klassement en kan tot 9 punten uitlopen op Cercle Brugge later vandaag, speelt haasje-over met Oostende en komt op gelijke hoogte met Eupen op amper 2 puntjes van Kortrijk. Aan de basis van al dit fraais ligt een zuinige 0-1 overwinnng op het veld van KVO waar Stefan Milosevic (wie anders) al na 3 minuten spelen voor de latere eindstand zorgde. Er zijn dus toch nog ploegen die ons liggen dit seizoen, want W-B pakte een 6 op 6 tegen de Kustboys. Net als vorig jaar realiseert W-B in een verder pover seizoen een 9 op 9 en dat blijft verbazingwekkend. Die sprekende cijfers kunnen volgende week nog een beetje worden opgekrikt wanneer de Waaslanders op de Freethiel Eupen ontvangen.

Gedurfd, maar vertrouwen beloond. Vrijdag was duidelijk dat nieuwkomer Piotrowski en de herstelden Jackers en Dierckx op de bank zouden starten en dat was voor mij een lichte teleurstelling. Niet dat ik ze alle 3 in de ploeg had gezet, maar Jackers voor Pirard, het had gekund. Achteraf bekeken goed werk van Mercier, want hij durfde het aan het vertrouwen te geven aan de jongens die voor de 6 op 6 hadden gezorgd net voor nieuwjaar en dat is knap. Overigens, Pirard kreeg niet veel werk, maar wat hij moest doen deed hij feilloos waaronder een cruciale redding in het wedstrijdslot. Lucas heeft de voorbije weken duidelijk vertrouwen getankt. Opvallend : sinds Bizimana in de ploeg staat werd er niet verloren en vergelijkbaar knap is dat Stefan Milosevic voor 3 opeenvolgende basisplaatsen bedankte met even zoveel goals. We zijn er nog niet, maar het begint er beter en beter uit te zien. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

W-B WINT VAN KVO EN KLIMT IN HET KLASSEMENT!

Geel-blauw heeft de belangrijke wedstrijd tegen KV Oostende kunnen winnen.
Beveren won in de Versluys Arena met het kleinste verschil. Stefan Milosevic scoort nu drie competitiewedstrijden op rij!
Waasland-Beveren maakte meteen de goede intenties duidelijk. Yuki Kobayashi zag een gaatje en trapte meteen op doel. Zijn schot ging niet gek ver naast de kooi van de doelman. Geel-blauw ging verder op dat elan en zag na drie minuten meteen de bal tegen de netten gaan. Beni Badibanga zette Stefan Milosevic met een knappe steekpass voor de doelman. De spits twijfelde niet en knalde de bal tegen de touwen. W-B liet de druk wat zakken, maar grote kansen voor de thuisploeg kwamen er niet. Op het kwartier kreeg Milosevic een vergelijkbare schietkans, maar uit een scherpere hoek. Hij trapte vol, maar zijn schot ging over en naast. Op het halfuur was er de eerste noemenswaardige kans van Oostende. Sylla trapte echter naast de bal, waardoor Beveren goed weg kwam. Rusten bij een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft ging KVO duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Toch was het W-B dat probeerde gebruik te maken van de gaten. Kobayashi zag Wiegel tot tweemaal toe goed vrijlopen, speelde hem ook goed aan, maar de KVO-defensie kon de bal deviëren. Aan de overkant kon Oostende netten laten trillen, maar dat gebeurde vanuit buitenspelpositie. Zowel de lijnrechter als de VAR bevestigden dit. Kobayashi, hij strooide meermaals met knappe passes, speelde ook Aboubakary Koita goed aan in de diepte. Die poogde Faes te dribbelen, maar de verdediger trok uiteindelijk aan het langste eind. Met nog een kwartier op de klok trapte Sakala een bal in de drop. Die bal leek er in te gaan, iedereen met een geel-blauw hart hield de adem in, maar haalde opgelucht adem toen de bal voorlangs ging. Het bleef bibberen tot het einde, maar Lucas Pirard en een sterke defensie hielden de netten schoon. W-B wint zo met het kleinste verschil op het veld van Oostende en klimt naar een gedeelde dertiende plaats.

MARTIJN DE JONGE