StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Positiviteit alom op de Freethiel, en toch beweegt er één en ander

Beveren leeft weer. In de laatste drie wedstrijden is het ons gelukt 9/9 te pakken. Een mooie reeks die zomaar eens een nog mooier gevolg zou kunnen krijgen komend weekend tegen Eupen. Zonder de Oostkantonners een hapklare brok te noemen liggen er op z'n minst mogelijkheden om geschiedenis te schrijven. En toch is niet al het nieuws op en rond de Freethiel zo positief, en ik leg uit wat dat exact is.

Te beginnen bij de soap Verstraete, die blijft maar doorgaan. In feite zitten we met twee koppige ezels en een club die lijdzaam toekijkt op wat er boven hun hoofd wordt of zal worden beslist. De ene koppige ezel is AA Gent. De Buffalo's en dan vooral meester onderhandelaar Michel Louwagie zijn alweer weken bezig met de verkoop van Louis Verstraete. Diens contract loopt in juni namelijk af en moest dus absoluut vertrekken willen ze er nog iets voor krijgen. Gegadigden zijn er zeker. Te beginnen bij ons eigenste Beveren maar ook in de meer zuidelijke regionen van het land heerst er interesse. Sporting Charleroi, toch wel één van de revelaties te noemen dit seizoen heeft, en ondertussen had, haar pijlen gericht op de Gentenaar. De Carolo's deden een bod, dat werd aanvaard maar daar ging het eerste schoentje wringen. Verstraete zag een transfer naar Charleroi niet zitten. Als tegenreactie deed Waasland-Beveren een bod, en nog een, en nog een, en ook nog een strategie om het bedrag deze zomer pas over te maken. Maar alle voorstellen werden van tafel geveegd. Naar verluidt was het bod van Charleroi zelfs lager dan dat van WB. Begrijpen wie begrijpen kan. AA Gent, u bent een koppige ezel.

Van die andere koppige ezel hoop ik eigenlijk dat hij nog een aantal maanden koppig blijft, en dat is Verstraete zelf. Het siert hem enorm een terugkeer naar Waasland-Beveren te verkiezen boven een avontuur in Charleroi. Echter zet hij zijn huidige ploeg Gent hiermee een serieuze hak. Zij zullen hem deze winter niet meer laten vertrekken richting het Waasland en vangen dus bot bij een eventuele som die nog aan hem vasthing. Ik wacht met plezier nog een half jaartje om dan Verstraete met open armen te ontvangen op de Freethiel. Ik hoop dat hij hetzelfde verhaal ziet zitten.

En dan is er ook nog het overnemers verhaal. Dankzij TV Oost weten we daarover een aantal dingen. Eerst en vooral dat de investeerders uit Duitsland, meer bepaald Stuttgart komen. Daarnaast weten we dat de gesprekken moeizaam lopen om de simpele reden dat de investeerders en de club er voorlopig niet uit geraken hoeveel procent van de aandelen de Duitse investeerdersgroep in handen zal en mag krijgen. Daarover hopen we de komende weken, desnoods maanden toch wel wat meer nieuws over te lezen want ook dit is iets dat de supporter aanbelangt.

Je ziet het. Hoewel de sfeer ontzettend goed is in Beveren zijn er toch nog een aantal zaken die een oplossing vragen met het oog op de toekomst. De komende weken zullen ons meer duidelijkheid geven. Nu eerst KAS Eupen opeten in een hopelijk kolkende Freethiel. Tot dan!



Seppe Meul.