StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ZEKERHEID KOMT NOOIT TE VROEG.

Er werd de voorbije dagen meermaals verwezen naar de mogelijkheid om een 12 op 12 te realiseren wanneer Waasland-Beveren morgen zou winnen tegen Eupen, maar die mogelijke stunt houdt mij minder bezig dan het zo snel als mogelijk verwerven van (officiële zekerheid kan er pas over enkele weken komen) het behoud in de JPL.

Wie eind november had gezegd dat W-B eind januari na speeldag 23 haast zeker gered zou zijn, werd op dat moment waarschijnlijk als niet goed bij zijn hoofd geklasseerd. En toch, winst tegen Eupen en nieuw puntenverlies van Cercle tegen Anderlecht, brengt nog geen wiskundige, maar wel gevoelsmatige zekerheid en dat zal onze fel geplaagde supportersharten goed doen. Over het muurtje kijken bij de buren is niet aan de orde als men zelf de puntjes op de "i" zet en dan is de komst van Eupen een haalbare, maar ver van te onderschatten tegenstander. Na 22 speeldagen ontlopen de pure cijfertjes van beide ploegen mekaar nauwelijks met toch een licht voordeel voor de Oostkantonners. W-B scoorde een keer meer dan de Panda's (19 keer voor W-B tegenover 18 rozen voor Eupen), maar met 42 geïncasseerde goals was onze defensie een stuk gammeler dan die van Eupen waar De Wolf "slechts" 35 ballen uit zijn net moest vissen. Gelukkig voor W-B werd dat gammel de voorbije 3 matchen bijgesteld tot stabiel (1 tegendoelpunt in 3 wedstrijden).

Waasland-Beveren en Eupen hebben wel wat gemeen, want elk jaar bij het begin van de competitie worden beide ploegen steevast bij de kandidaat-degradanten getipt. Ondanks die beangstigende voorspellingen weten zowel Eupen als W-B telkens het degradatiespook te verjagen, maar ze doen dat op een verschillende wijze. W-B weet zijn seizoen (in de veronderstelling dat het huidige goed zal aflopen) nu al voor de tweede opeenvolgende keer te redden door een straffe 9 op 9 neer te zetten en dat verricht wonderen in het klassement. Eupen van zijn kant dankt zijn telkens verlengen in de JPL aan een meer regelmatig seizoen. De vorige twee uitwedstrijden verloor Eupen telkens nipt (2-1 in Genk ondanks dat het de betere ploeg was en 1-0 op de Bosuil). Vorig weekend kwam het thuis wat gelukkig aan een puntje dankzij een blunder van de keeper van Charleroi.

Een misser van de doelman had W-B niet nodig om in Oostende met het kleinste verschil (maar wel goed voor 3 gouden punten) te winnen. Integendeel, de assist van Badibanga en de afwerking van Milosevic mochten er zijn met Lucas Pirard als medesterkhouder van een stevig collectief. En wat gezegd van de kleine 800 enthousiaste supporters die vanuit het Waasland waren afgereisd naar de kust en er 94 minuten achter hun ploeg stonden. Zij hebben de spelers ongetwijfeld vleugels gegeven in de moeilijke momenten die er zeker waren. Ga en vermenigvuldig jullie tegen morgenavond vele malen zodat de Freethiel in geval van een goed resultaat uit zijn voegen kan barsten voor een unicum, want 4 keer na mekaar winnen in de hoogste klasse, dat deed W-B zelfs niet onder leiding van Philippe Clement. Maar de beer is nog niet geschoten en dus mogen we ook zijn vel nog niet verkopen.

Patrick Van Wesemael.