StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wordt dit een ongewone dag ?
Het blijft moeilijk te plaatsen, maar gestart eind juli vorig jaar, duurde het tot het eerste weekend van oktober vooraleer Waasland-Beveren zijn eerste overwinning van het seizoen mocht bijschrijven. Oostende was het slachtoffer op speeldag 10 en daarna was het wachten tot speeldag 15 op nr2 van het seizoen. In Kortrijk kreeg de eerste uitzege van het seizoen gestalte. En alsof Waasland-Beveren een voorkeur heeft voor ronde getallen, op speeldag 20 verloor een gehavend Standard met 2-1 op de Freethiel, maar veel belangrijker, het zou de eerste van 3 opeenvolgende winstpartijen volgen. STVV en vorig weekend Oostende zullen zich na het laatste fluitsignaal toch even in de ogen hebben gewreven dat W-B de nul had gehouden en tweemaal dankzij Stefan Milosevic met het kleinste verschil aan het langste eind trok. Ach, één van de voordelen aan weinig winnen is dat een mens "al" die overwinningen uit het hoofd kan opsommen. Vandaag kan Waasland-Beveren voor een unicum zorgen door een vierde achtereenvolgende match met winst af te sluiten en dat is op het hoogste niveau als fusieclub W-B niet eerder gebeurd. Wie tipt mij hoe lang het geleden is dat KSK Beveren dat deed ? Voor het zo ver is moet W-B vanavond wel proberen beter te doen dan Eupen en dat is allerminst een vanzelfsprekendheid. Donderdagavond was er op TV Oost trouwens nog een verwijzing naar diezelfde partij in 2017 die door W-B met 5-1 werd gewonnen en waarna toenmalig coach Philippe Clement na de match vertelde dat de perfectie niet bestaat, maar de eerste helft die perfectie wel benaderde. Nu zal de omvang van de cijfers ons vanavond koud laten als er maar gewonnen wordt, maar ook de manier waarop zal er hoogst waarschijnlijk heel anders uitzien. Het is niet langer geleden dan 2 jaar, maar er zijn amper spelers over gebleven van de mannen die tijdens die 5-1 op het veld stonden en vooral, het vet is van de soep en vechtlust heeft het van kwaliteit overgenomen. Op zichzelf is dat ook een kwaliteit, maar meestal minder lang vol te houden en als supporter wordt wat meer frivoliteit in het spel wel gesmaakt natuurlijk.

* Mooi gebaar van Seck en Schryvers.
Nog in diezelfde uitzending van gisteren op TV Oost en dit naar aanleiding van het overlijden op tweede kerstdag van duivel-doe-al Willy Van De Velde, waren er spontane reacties te bekijken in een video van Siebe Schryvers en Ibrahima Seck. Willy zal er helaas niet veel meer aan hebben, maar het zegt wel iets over hoe graag gezien Willy bij de spelers en de mensen van de medische staf was, maar het zegt uiteraard ook iets over het engagement van de betrokken spelers.

En donderdag kwam er nog slecht nieuws uit het kamp van onze voorzitter Dirk Huyck wiens moeder eerder die dag op 85-jarige leeftijd overleed. We wensen Dirk en zijn gezin langs deze weg ontzettend veel sterkte toe bij het verwerken van dit zonder twijfel groot verlies. Onze voorzitter heeft een turbulent 2019 achter de rug en ook 2020 begint voor hem in mineur. We hopen Dirk dat uw ploeg vanavond, net zoals met Willy tegen STVV, voor een troost brengende overwinning zal zorgen.

PVW.