Eupen heeft zaterdagavond Waasland-Beveren bedwongen met dezelfde wapens waarmee W-B vorig weekend Oostende te grazen nam. De bezoekers creëerden nauwelijks kansen, maar slaagden er wel in grote delen van de wedstrijd de thuisploeg vast te zetten en amper mogelijkheden toe te staan. Zelf scoorde het in de eerste helft na hoekschop. De mannen van Arnauld Mercier konden over de volle 90 minuten in elke helft één goeie kans forceren. Een kopbal van Kobayashi in de eerste (gered door De Wolf) en een reuzekans in de tweede voor Schrijvers die alleen voor diezelfde De Wolf opdook, maar opnieuw verijdelde de ex-keeper van Lokeren een gemaakt doelpunt. Of de mist er iets mee te maken heeft weet ik niet, maar voor de neutrale supporters en die van W-B was dit een rotmatch. Die van Eupen zullen deze omschrijving met plezier bevestigen, want zij werden zeker niet slecht beloond voor een zeer matige partij, maar dat zal hun worst weze en gelijk hebben ze.

De redelijk hoge verwachtingen na de 9 op 9 hebben eerder een negatieve impact gehad op de spelersgroep. Die 3 opeenvolgende overwinnngen hebben overigens een vertekend beeld gegeven, want in wedstrijden zoals gisteren is eens te meer gebleken dat de kwaliteit ontbreekt om een gesloten match open te breken. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

W-B GAAT ONDERUIT MET KLEINSTE VERSCHIL TEGEN EUPEN

Waasland-Beveren heeft geen geschiedenis kunnen schrijven. Het verloor zonet met 0-1 van KAS Eupen na een matige partij.
Het was mistig op de Freethiel, op en naast het veld. Waasland-Beveren slaagde er in het openingshalfuur niet in een kans te creëren. Het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen na een kopbaldoelpunt van Koch. W-B reageerde meteen, maar doelman De Wolf bracht goed redding op de kopbal van Kobayashi. W-B probeerde, maar de voorzetten van de flankaanvallers belandden in het niets.
Kobayashi was bedrijvig en probeerde het van ver, maar ook zijn schot miste alle richting. Rusten bij 0-1.

Na de pauze was er meer strijd, maar niet meer kwaliteit. De grootste kans van de partij konden we net voor het halfuur noteren. Jur Schryvers glipte door de defensie na een goede combinatie, maar zijn doelpoging verdween opnieuw in de handen van De Wolf. Een bedrijvige Aboubakary Koita kwam tussen de lijnen en creëerde dreiging voor W-B. Zijn eerste schot ging echter pijnlijk de mist in. Veel goede wil opnieuw in de Beverse rangen, maar buiten twee fases die op handspel leken viel er geen gevaar te noteren. W-B delft het onderspit na een matige partij.