StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nieuws uit de kelderafdeling van de JPL.
Vorig weekend mocht Waasland-Beveren een bank vooruit van de juf omdat het een prima zaak had gedaan in het klassement. Het kwam als enige winnaar uit de strijd in het keldergevecht en alsof we toen al een beetje nattigheid voelden, de voorspelling dat het ene weekend het andere niet is, kwam geen dag te vroeg.
Speeldag 23 kent, afgaande op de naakte cijfers, maar één winnaar die overigens op de Freethiel aan het werk was, maar helaas niet naar de naam W-B luistert. Eupen deed zaterdag immers een gouden zaak na de nipte en niet helemaal verdiende 0-1 overwinning in Beveren. Strijdlust en een defensief sterk tactisch plan komen de Oostkantonners zeker toe als compliment, maar laten we vooral het gedeelte eigen falen niet uit de weg gaan. Men hoeft er geen hele ploeg van te hebben, maar enkele spelers die met een klasseflits een wedstrijd kunnen open breken zoals bv. vorig jaar nog Ampomah en Boljevic (ook al heeft deze laatste geen basisplaats bij Standard), ontbreken spijtig genoeg.

Vrijdag al mocht Oostende ervaren dat er weinig eer te rapen valt in de hoek waar de klappen vallen. Er zat zeker meer in voor de kustploeg dan met lege handen terugkeren naar zee en met 0 op 6 zal Van Wijk zich wellicht een ander debuut bij KVO hebben voorgesteld.

Ik begon dit overzicht met te vermelden dat Eupen op basis van de cijfers de enige en grote winnaar van het weekend is, maar wat mij betreft mag daar gerust Cercle Brugge aan toegevoegd worden. Het ziet geen punten toegevoegd in de rangschikking, maar het speelde champagnevoetbal en stond in de 87ste minuut nog op een 1-0 voorsprong tegen Anderlecht. Ik had bij momenten de neiging om spontaan te gaan applaudiseren voor de kwaliteit van het voetbal van de Vereniging, maar anderzijds waren mijn handen toch een beetje verlamd van de schrik dat die ploeg nog lang niet is uitgeteld. Dat onze beleidsmensen maar eens overwegen bij Cercle te gaan shoppen wanneer deze ploeg toch zou zakken, te beginnen met de coach, want de manier waarop Storck zijn spelers laat blijven geloven dat het nog kan, is onwaarschijnlijk. En nogmaals, zet iemand met een klare kijk en pass in de benen zoals Stef Peeters en die scoort ofwel zelf, of zet een Milosevic een paar keer voor doel in elke wedstrijd. Dit Cercle is een genot voor elke voetballiefhebber, maar blijkt al te vaak te kraken in het absolute slot van een wedstrijd. Nu als men het mij vraagt, als verliezen ons lot is in bepaalde wedstrijden, dan toch liever na een dijk van een match.

* Yellow Blue struikelt alweer buitenshuis.
Het is aan een goed seizoen bezig, maar op verplaatsing sputtert de motor van YB iets te vlug. Ook dit weekend liet het een vroege voorsprong ditmaal bij Heikant Zele, ontglippen. Aan de rust was het nog 1-1, maar in de tweede helft kon het de winnende van Heikant niet vermijden. De zesde plaats is nu al een tijdje de thuishaven van YB en volgende week kan daaraan misschien worden gewerkt wanneer het thuis de rode lantaarn Meldert ontvangt.

PVW.