StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

We keken dit weekend met bijzondere belangstelling uit naar een eventueel unicum van Waasland-Beveren, want 4 opeenvolgende overwinningen op het hoogste niveau, dat was er in de prille clubgeschiedenis nog niet van gekomen. De hoge verwachtingen, want als thuis Eupen mag worden bekampt mogen die er wel zijn, liepen af op een ferme sisser. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten met winst op een diefje voor Eupen. Ik solliciteerde echter vorige week naar een tip over de statistieken van SK Beveren met 4 opeenvolgende overwinningen in het verleden en van wie anders dan Geert De Vreese kwam een reactie met alles er op en er aan. Je bent niet alleen geweldig Geert, je zal het voor altijd blijven. We citeren 2 voorbeelden, een in tweede klassen en een in eerste. Hier gaan we : de laatste keer dat dit gebeurde was tijdens het seizoen 2007-2008, in de tweede afdeling wel te verstaan met Czerniatynski als trainer. Beveren begon dat seizoen niet al te best, maar kende een uitstekende maand november met dus die vier opeenvolgende zeges en wat meer is , die zeges werden behaald in een tijdsspanne van amper twee weken.
Het begon met een 2-0 thuiszege tegen OHL, daarna een 0-1 uitzege tegen Geel waarop een 3-0 overwinning volgde thuis tegen RS Waasland. De vierde zege werd op het terrein van Virton behaald waarin geelblauw een 1-0 achterstand in de slotfase omboog tot een 1-2 zege, fantastische avond was dat. Het was de trip van 600 kilometer meer dan waard.

De laatste keer dat Beveren in de eerste klasse vier keer na elkaar won was vier jaar eerder, het seizoen 2003-2004 dus, tijdens ons Ivoriaans tijdperk en met ook al een prachtige maand december. Het begon wel eind november thuis tegen Genk dat met 3-1 werd afgepoeierd. Daarna volgde die heerlijke 0-4 zege uit bij Cercle Brugge. Dat was wellicht één van de beste uitwedstrijden van Beveren die ik ooit heb gezien, champagnevoetbal maar ook nog eens efficient. Eén week later werd thuis nipt met 1-0 van La Louviere gewonnen en de vierde zege was uit bij hekkensluiter Antwerp, het werd daar 0-3.
Tussen die vier zeges door bereikte Beveren ook nog eens de kwartfinale van de belgische beker door Westerlo in de kempen uit te schakelen na het nemen van de strafschoppen. Later speelde geelblauw trouwens de finale tegen club brugge.

PVW met dank aan GDV.