StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Vertrouwen getankt in oefenpot tegen een PO I-kandidaat

Dinsdag wist Waasland-Beveren de punten thuis te houden in een oefenwedstrijd tegen de buren aan de andere kant van de Schelde. In het Freethielstadion werd het 3-2 in het voordeel van de Waaslanders tegen Royal Antwerp. Alle doelpunten vielen in de eerste helft Aan het kanon stonden twee Belgen en een Costaricaan, met name Gamboa, Emmers en Dierckx.


We gaan even terug naar dinsdag. Op het moment dat WB een oefenwedstrijd aan het afwerken is scrol ik door Twitter. Op het relatief nieuwe Twitter-account Waasland Beveren-Live bekijk ik, van niets wetend, de opstelling voor de desbetreffende oefenwedstrijd.

Meteen vallen mij twee dingen op. Denzel Jubitana werd op de linksachterpositie gezet en Verreth kroop in de huid van de andere back. Op het eerste zicht gekke beslissingen als je weet dat beide spelers eigenlijk fungeren als middenvelders. Toch moedig ik zo'n zaken aan, zeker als je, door veelvoudige blessures, met een probleem zit op de links-en rechtsachterpositie. Achteraf een geslaagde test dus. Beide spelers bleven 90 minuten lang op hun toegewezen positie spelen wat toch laat uitschijnen dat het experiment niet zodanig slecht is uitgedraaid dat de coach genoodzaakt was vroegtijdig te wisselen.

Terug naar de wedstrijd zelf dan. Als we de verslaggeving door de club moeten geloven speelden we een zeer degelijke eerste helft. Met kansen aan beide kanten maar toch een licht overwicht voor geel-blauw. Onze jonge Costa-Ricaan Alexis Gamboa opende de score na goed te zijn gevolgd op een vrijschop van Verreth. Din Sula kon even later verdubbelen maar zijn torinstinct liet hem daar in de steek. Daarentegen werd het 1-1 en zelfs 1-2 in het voordeel van Antwerp. WB had op dat moment wat goed te maken naar hun fictieve fans in het stadion toe.

En dat deed het ook. Eerst werkte Emmers een knappe individuele actie af waarbij hij de keeper omspeelde en simpel binnen kon leggen. En even later zette Dierckx de Waaslanders weer op voorsprong.

De tweede helft werd er eentje zonder weinig noemenswaardige momenten. Af en toe een prik van zowel Beveren als Antwerp maar de stand bleef ongewijzigd.

Een belangrijke overwinning voor het vertrouwen voor club en spelers. Maar misschien nog wel belangrijker aan deze oefenpot was de mogelijkheid om belangrijke pionnen wedstrijdritme te laten opdoen met het oog op de laatste fase van het seizoen.

Want als je het mij vraagt gaan we spelers als Dierckx, Verreth, Jackers en Piotrowski goed kunnen gebruiken om Waasland-Beveren zo snel mogelijk volledig over de streep te trekken.

Seppe Meul.