StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou er een haar in de boter zitten tussen Mercier en het bestuur ?
Het is op zijn zachtst gezegd een vreemde zaak : Waasland-Beveren heeft met Jackers en Piotrowski twee Genkse huurlingen in dienst die in principe beter zijn dan waarover W-B voor die posities kan beschikken. Het is een feit dat Lucas Pirard niks kan worden aangewreven in de periode dat hij Nordin Jackers verving en dat is een zeer positieve evolutie, zowel voor Pirard als voor W-B. Het klopt eveneens dat een trainer liefst zo weinig mogelijk aan een ploeg in de winningmood verandert.
Anderzijds zijn de meeste supporters en insiders het er over eens dat de jongere Jackers net dat tikkeltje meer klasse en uitstraling heeft wat een defensie en de andere compartimenten van het elftal vertrouwen schenkt.
Bovendien had Nordin zich tot aan zijn blessure en op korte tijd opgeworpen als titularis en zou men mogen verwachten dat hij zijn plaats zodra de blessure achter de rug is, weer mag innemen onder de lat.
Vergelijkbare situatie met Jakub Piotrowski. Die is minder lang op de Freethiel, maar daar waar hij in Oostende nog een korte invalsbeurt werd gegund, bleef de Pool tegen Eupen en in een wedstrijd waarin het voor geen meter liep, 90 minuten op de bank. Dat heeft zonder twijfel voor tandengeknars gezorgd, want W-B bedong voor beide Genkse spelers een aankoopoptie die wellicht niet van de poes is, maar spelers overtuigen die op de bank zitten om akkoord te gaan met het lichten van de optie, dat wordt lastig. We concluderen hieruit dat Mercier vermoedelijk andere prioriteiten had om de ploeg te versterken dan die van het bestuur. Een jammere zaak waarvan we moeten hopen dat Waasland-Beveren als club niet het slachtoffer wordt van de koppigheid tussen coach en bestuur. En zoals gewoonlijk, voor de beide meningen valt wel iets te zeggen : een bestuur ziet een trainer als een passant, terwijl een coach meestal graag een woordje meepraat over waar een elftal versterking kan gebruiken. Benieuwd hoe dit afloopt.

* Hou dinsdag 4 februari vrij.
De eerste maand van 2020 zal er al op zitten, maar de Supportersfederatie van Waasland-Beveren houdt er aan fijne tradities in ere te houden. Een beetje later dan gewoonlijk, zal de sportavond/nieuwjaarsdrink van de SF doorgaan aanstaande dinsdag 4 februari vanaf 19.30 uur en dit zoals vorig jaar in de nieuwe tribune. Het is een informatieve en tevens gezellige bedoening die men als supporter niet mag missen. De aanwezigen krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen aan enkele spelers (het is niet officieel, maar ik heb al een keer de namen van Tuur Dierckx en Daam Foulon horen vallen). Ook voorzitter Dirk Huyck is naar goede gewoonte present om er op de vragen van de moderatoren en de supporters te antwoorden. Inderdaad, moderatoren, want nieuw is dat ik dit jaar met Michaël Opgenhaffen die jullie ongetwijfeld kennen van de immer gesmaakte persconferenties, bijzonder aangenaam gezelschap krijg. Allen dus op de afspraak komende dinsdag voor de nieuwjaarsdrink/sportavond aangeboden door de Supportersfederatie van Waasland-Beveren.

*Beloften W-B pakken de koppositie in 1A groep2.

De voorbije jaren waren de beloften/reserven van Waasland-Beveren solidair met hun collega's van de eerste ploeg, nl. veel kommer en kwel. Dat gaat op den duur vervelen moeten zij hebben gedacht en dus maar eens over een andere boeg gooien. Afgelopen maandag 27 januari hebben zij ongetwijfeld een bescheiden feestje gebouwd na de 2-0 winst tegen Roeselare, want die overwinning was goed voor een eerste plaats in het klassement omdat medekoploper Eupen thuis niet verder kwam dan 2-2. Waasland-Beveren heeft nu 40 punten uit 17 wedstrijden en dat is er eentje meer dan de Oostkantonners die er 39 totaliseren.
Op de derde plaats vinden we Lokeren terug dat op een afstand van 7 punten volgt.
Aanstaande maandag 3 februari, een dag na de eerste ploeg, trekken onze beloften ook naar het Regenboogstadon van Zulte-Waregem. Diezelfde avond treffen Antwerp en concurrent Eupen mekaar op de Bosuil.

PVW.