StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ONTGOOCHELING VAN EUPEN UITWISSEN.

Mede door de voorgaande 9 op 9 werd er op het eerste zicht niet al te zwaar getild aan de toch wel pijnlijke thuisnederlaag tegen Eupen dat evenveel punten telde dan W-B bij het begin van de partij. Een paar dagen later drong het natuurlijk door dat we, dankzij een remonte van Anderlecht zoals die echt maar zelden voorkomt, door het oog van de naald waren gekropen, want de wijze waarop Cercle gedurende 87 minuten over het veld stoomde, was indrukwekkend en had voor flinke averij kunnen zorgen in het klassement, ook voor Oostende uiteraard. Trouwens, thuis verliezen van een medeconcurrent zoals in dit geval Eupen, blijft moeilijk verteerbaar.

Met Zulte-Waregem nu zondagavond om 20 uur en Kortrijk op 9 februari eveneens om 20 uur, krijgt Waasland-Beveren 2 tegenstanders voorgeschoteld die een super belangrijke midweekse bekermatch in het verschiet hebben in het geval van Zulte-Waregem en achter de rug hebben in het geval van Kortrijk. Vanuit de underdogpositie vertrekkende is men als supporter geneigd in dit gegeven een houvast te zoeken ter compensatie van de ontegensprekelijke meer kwaliteit bij de tegenstander, maar dat is linke soep. Zulte-Waregem is immers met zijn 8ste plaats op slechts 3 punten van plaats 6, nog lang niet uitgeteld voor Play-off I en het denkt er niet aan zijn duur bevochten, maar hoopgevend klassement, zo kort bij het einde van de reguliere competitie te grabbelen te gooien. Bovendien hebben de West-Vlamingen een voldoende ruime kwalitatieve kern om enkele jongens te laten rusten in het vooruitzicht van de bekerthriller midweeks tegen Club Brugge waarin Waregem een prima uitgangspositie (1-1) in het eigen Regenboogstadion zal verdedigen. Op speeldag 24 nog uitzicht hebben op play-off I en een bekerfinale, het mag duidelijk zijn dat Zulte-Waregem na enkele moeizame jaren weer de weg naar boven is ingeslagen.

Waasland-Beveren slaagde er zaterdag amper in barsten te vinden in het Eupense panster. Kobayashi en Schrijvers waren er elk een keer dichtbij, maar voor een ploeg in de winningmood die thuis mag spelen tegen een niet eens betere tegenstander, is dat matig tot slecht te noemen. Een ongelukkig uitgekozen off-day of toch een zoveelste aanwijzing dat een kwaliteitsinjectie in de zomer noodzakelijk is om de afloop van volgend seizoen niet nu al te kunnen voorspellen. De helft van onze huidige basisploeg moet zijn niveau optrekken om als volwaardig fanionspeler te worden beschouwd en het tonen van een paar flitsen per wedstrijd met meestal 0,0 efficiëntie, mogen voor de clubleiding geen aanleiding zijn om een verder bescheiden niveau te tolereren. Tegen een goed voetballende ploeg zoals Zulte-Waregem moet W-B dringend laten zien dat het zijn voet kan en durft zetten naast die van een betere tegenstander. Negen op twaalf is nog altijd een prima balans, maar het voetbal is vaak te bleek, te weinig offensief georiënteerd en veel te afwachtend. Beter moet zeker kunnen, maar veel beter valt te betwijfelen. Of goed of beter nodig is om punten te pakken, daar weten ze in Anderlecht sinds vorige zondag alles over.

Patrick Van Wesemael.