StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Supportersavond lokt veel volk naar de nieuwe tribune.
De businessruimte van het Freethielstadion zat dinsdagavond afgeladen vol voor de late, maar weliswaar zeer geslaagde nieuwjaarsreceptie die naar goede gewoonte in de formule van een sportavond wordt gegoten. De forfaitnederlaag van zondagavond in het Regenboogstadion had dus geen negatieve impact op de publieke belangstelling, maar werd eerder aangegrepen om een aantal moeilijke thema's die overigens door het panel niet uit de weg werden gegaan, bespreekbaar te maken. Het was voorzitter Davy Van Dorsselare die een welkomstwoordje richtte tot de zeer geïnteresseerde aanwezigen, waarna de youngsters Daam Foulon en Din Sula aan de tand werden gevoeld en het moet gezegd, ondanks de moeilijke week die zij achter de rug hadden met nederlagen tegen Eupen en Zulte-Waregem, was het een zeer aangename kennismaking. Positieve kerels waarvan het enthousiasme afspatte, maar die eveneens niet blind waren voor de eigen verbeterpunten.
Daarna werd trainer Arnauld Mercier in het debat betrokken met als meest netelige vraag van een supporter waarom Beni Badibanga, ondanks mindere wedstrijden en meermaals ongepast gedrag naar de eigen fans, mag blijven rekenen op een basisplaats. Tot slot werd ook voorzitter Dirk Huyck in de discussie betrokken en zoals we hem kennen worstelde hij zich in stijl doorheen een groot aantal vragen dat per mail via de Supportersfederatie was binnen gekomen en wat hem tevens enkele keren een warm en gemeend applaus opleverde. Zonder dat iemand het had gemerkt tikte de klok richting 21.45 uur en zaten 2 boeiende en gezellige uren nieuwjaarsreceptie/sportavond er op, althans voor wat betreft het officiële gedeelte, want er werd daarna tussen pot en pint nog flink nagekaart.
Zal ik de avond als volgt samenvatten : ik was, net zoals ongetwijfeld de meeste aanwezigen, met een gevoel van vertwijfeling afgezakt naar de businessruimte, maar heb deze plaats verlaten met een voorzichtig en realistisch optimisme. Het voorbije jaar wordt al snel ondergebracht bij de voorgaande moeilijke en grijze seizoenen, maar we kunnen er niet omheen dat de operatie "Propere Handen" voor de beleidsmakers een belemmering is geweest om een aantal sportieve doelwitten te realiseren. En ja, de afwezigen hadden weer eens ongelijk !

PVW.