StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wat is dat toch met die lappenmand?

Het stopt maar niet, zoveel is duidelijk. Het aantal geblesseerden blijft op een hoog, te hoog cijfer staan. Zodanig hoog zelfs dat het onze resultaten van de komende weken wel eens zou kunnen beïnvloeden en in de situatie waar we nu inzitten kunnen we dat maar beter vermijden.


Nummer één.Tuur Dierckx, een moeilijk verhaal tout court. Bijna onmisbaar als hij met zijn volledige kwaliteiten op het veld staat, maar helaas vaker geblesseerd dan speelklaar. Op waarschijnlijk zijn hoogtepunt van het seizoen in Kortrijk viel hij geblesseerd uit en moest hij enkele maanden revalideren. Hij is nu stilaan aan het terugkomen, maar eens hij terug op niveau is zijn we weer een aantal weken verder. En ik denk zelfs dat het seizoen dan al voorbij is.

Aboubakary Koita blesseerde zich afgelopen weekend tijdens de pandoering op Zulte aan de mediale band. Hij is enkele weken buiten strijd. Of hij gemist zal worden is voor mij een vraagteken. De laatste weken staat zijn blik enkel nog op afstandsschoten en allesbehalve op het bedienen van de spits of simpelweg de speler in een betere positie als de zijne. Maar goed, ook hem zijn we kwijt, en niet voor een paar dagen.

Nu is ook Lucas Pirard geblesseerd. Jammer, want hij was bezig aan een sterke periode met zelfs twee cleansheets. Oké we hebben Jackers maar ook hij liet geen uitstekende indruk na in de wedstrijd tegen Zulte Waregem, maar in zijn verdediging liet iedereen meerdere steken vallen tijdens die wedstrijd.

En ten slotte is Andreas Wiegel bijna terug. Hij moest enkele weken toekijken van aan de zijlijn en ook zijn afwezigheid is een gemis in de basis. Met Verreth kregen we een te zwakke poging om hem te vervangen en ook Jur Schryvers zie ik liever op andere posities spelen dan de rechtsachter. Tijd om terug te komen Wiegel!

Maar het is toch wel uitzonderlijk druk geweest in de ziekenboeg van Waasland-Beveren. Akkoord dat is bij elke club wel zo, maar nog steeds… Moeten wij ons als supporter zorgen beginnen te maken over een te zwakke fysieke toestand van de spelers? Koita viel al meerdere keren uit, ook Wiegel is daarin niet bezig aan zijn proefstuk. De kans is groot dat dat gewoon een slechte eigenschap is die we er van die spelers in kwestie bij moeten nemen. Ik hoop toch dat het dat maar is.

Seppe Meul.