StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WAREGEMSE BLAMAGE COMPENSEREN.

De forfaitnederlaag van een week geleden in het Regenboogstadion is als een mokerslag aangekomen bij de supporters, vooral omdat na het ontgoochelend verlies op de Freethiel tegen rechtstreeks concurrent Eupen de week daarvoor, een revanche werd verwacht tegen een door bekerhoop bevangen Zulte-Waregem. En ook dit weekend mogen de mannen van Arnauld Mercier aan de bak tegen een ploeg die op donderdag het beste van zichzelf moest geven omdat de inzet een finaleplaats was van de Beker van België. Het werd uiteindelijk net niet voor Kortrijk, maar het liet zien zich met de betere ploegen te kunnen meten als het top is.

Kortrijk is bezig aan een niet onaardig seizoen, maar wel met de nodige ups en downs, zo o.a. een paar maanden geleden toen de Kerels in een dib zaten en W-B er verdiend met 1-3 ging winnen. Afgelopen weekend nog verloor Standard kansloos met 3-1 in het Guldensporenstadion waardoor de kloof met Waasland-Beveren tot 5 punten opliep en dat is gezien de meer sportieve kwaliteit bij KVK nog steeds speelbaar en verrassend weinig. De reden waarom ik "niet onaardig" gebruik om het seizoen van Kortrijk te omschrijven terwijl het nog in de buurt van W-B kampeert, zit hem vooral in het bekerparcours. Waar de Waaslanders roemloos in de eerste ronde het bekertornooi moesten verlaten tegen Westerlo en een 3-1 ruststand alsnog uit handen gaven, vervolledigden de mannen van Yves Vanderhaeghe dit uniek aanbod voor een kleinere club om zich in de picture te spelen, bijna tot in de finale.

Voor de tweede opeenvolgende keer mag W-B aan een wedstrijd beginnen op een moment dat het weet wat zijn concurrenten hebben gedaan. Tegen Waregem vorige week kon het niet profiteren van het verlies van Cercle in Eupen, maar woensdag jl. hebben we gemerkt dat de mannen van Dury wel een beetje kunnen ballen als ze in hun dagje zijn. Op zoek naar een dubbele revanche na pijnlijk verlies tegen Eupen en Waregem ? Die druk mogen spelers en directe entourage zich wel opleggen, want winst zondagavond betekent zo goed als zekerheid over een verlengd jaartje JPL op de Freethiel en alhoewel we graag iets meer zouden willen dan enkel dat, blijft dit voor een club met de beperkte financiële middelen zoals Waasland-Beveren, een straffe stoot. Benieuwd of de aangekondigde storm spelbreker wordt.

Patrick Van Wesemael.