StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een paar dagen extra nervositeit.
Door het stormweer zijn alle voetbalwedstrijden van vandaag zondag afgelast.
Waasland-Beveren zal dus tot woensdag moeten wachten om de gisteren opgelopen schade ten opzichte van Cercle Bruge, te compenseren. De kloof is na de 2-1 winst van Cercle tegen KV Mechelen gecompenseerd tot 6 punten, maar woensdagavond krijgt W-B de kans om met de uitgestelde match tegen Kortrijk van deze avond, het verschil weer groter te maken. Het zal wel een beter uitgerust Kortrijk voorgeschoteld krijgen dan wanneer de wedstrijd deze avond was doorgegaan, maar we kunnen er niks op tegen hebben dat het behoud op de meest sportieve wijze wordt gerealiseerd.

Het zag er gisteren tot het begin van de 4 minuten blessuretijd in Cercle - KVM prima uit, want in het slotkwartier had de ingevallen Joachim Vandamme de 2-2 voor de Kakkers gescoord en daarmee een scheve situatie in het begin van de wedstrijd (2-0 achterstand binnen de 10 minuten) rechtgezet.

Als sportliefhebber is er echter geen team dat men dit succes meer gunt dan Cercle, want de ploeg verdiende de voorbije weken op basis van zijn prima voetbal, een stuk meer dan telkens door naïef spel in de slotfase met lege handen naar de kleedkamer te trekken. Vervelende winst vanuit Bevers standpunt, dat wel, maar zoals gezegd, als het zelf doet wat het moet doen, woensdag de 3 punten in Beveren houden, is achterom kijken niet nodig. Daarenboven trokken ook Eupen in ST-Truiden en Oostende in Moeskroen, aan het kortste eind waardoor W-B als het woensdag zou winnen, nog bij de winnaars van dit weekend kan behoren.

PVW.