StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg W-B REIKT DE HAND NAAR CERCLE.

Het is slechts een paar weken geleden dat we met bijzondere belangstelling uitkeken naar de thuiswedstrijd tegen Eupen omdat een onwaarschijnlijke 12 op 12 na die match mogelijk was. De voorgaande 9 op 9 was er inderdaad niet gekomen met het betere voetbal, maar dat de wedstrijden tegen Eupen, Zulte-Waregem en Kortrijk daarna, de ene al wat ruimer dan de andere, werden verloren, lag evenmin in de lijn van de verwachtingen. We geven het niet graag toe, maar zoals er de voorbije weken wordt gevoetbald staat W-B op zijn plaats in het klassement en mogen we kaarsen branden dat Cercle Brugge zo kort bij het einde van de reguliere competitie nog 6 punten moet goed maken. Het klinkt vreemd in deze situatie, maar niet W-B, maar Cercle lijkt zijn lot in eigen handen te hebben om het behoud te verzekeren. De meeste supporters zien op dit moment niet in tegen wie W-B nog punten gaat sprokkelen en alhoewel ik hun prima begrijp, zijn er de periode voor die 9 op 9 ook fases geweest waarin die vraag openlijk werd gesteld, maar volgde daarna een opleving. Die verwacht ik niet zaterdag tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion, maar in de daaropvolgende wedstrijden hoeven we niet per se kansloos te zijn, op voorwaarde uiteraard dat het een stuk beter is dan gisteren, maar moeilijk kan dat niet zijn. Anderzijds, tegen Kortrijk is gisteren gebleken dat er onvoldoende voetbalkwaliteiten in de ploeg schuilen om over een schrijnend gebrek aan ervaring te zwijgen. Als men ziet hoe nuttig een flinke dertiger als Lepoint voor zijn ploeg is (gevaar stichten vooraan met de kop, tegenstander uit zijn concentratie brengen door de keeper te gaan hinderen of voortdurend te gaan liggen bij het minste contact), het zijn niet de fraaiste dingen waarvoor een supporter het stadion opzoekt, maar ze kunnen wel hun impact hebben op het resultaat. Dat soort spelers mist Waasland-Beveren om de ploeg over moeilijke momenten heen te helpen. Maar er is toch ook een pijnlijk gebrek aan voetballend vermogen om de bal eens wat langer in de ploeg te houden in plaats van wild weg te trappen. Persoonlijk sta ik op dit moment nog liever in de schoenen van W-B dan die van Cercle, maar mijn gedachten zitten nu al meer bij STVV - Cercle van zaterdag dan bij Club Brugge - W-B van 2 uur eerder en dat is een zorgelijke en ongezonde situatie.

Was er dan echt geen lichtpuntje gisteren ? Bah, de wedstrijd van Piotrowski mocht wel gezien worden. Hij zocht en vond al een keer de vrije man en daar moeten we het tegenwoordig mee stellen als pluspunt. Tegenvaller was dat W-B niet eens in staat was tot een slotoffensiefje die naam waardig. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge.

Patrick Van Wesemael.

W-B VERLIEST OP DE FREETHIEL VAN KV KORTRIJK

Waasland-Beveren heeft zonet met 1-2 verloren van KV Kortrijk. Kobayashi scoorde het enige doelpunt voor W-B.

Waasland-Beveren eiste aanvankelijk de bal op. In doelkansen resulteerde dat niet direct. Een voorzet-schot van Thomas Agyepong ging in de elfde minuut voorlangs. Din Sula kwam aan de tweede paal net te laat om W-B op voorsprong te duwen. Net voor het kwartier kwam ook Stefan Milosevic te kort om een voorzet van Andreas Wiegel binnen te duwen. Nog voor het halfuur stelden Yuki Kobayashi, Djihad Bizimana en Wiegel doelman Jakubech op de proef, maar hij redde hun afstandsschoten zonder problemen. Een eerste kans aan de overkant was meteen raak. Ex-WB’er Christophe Lepoint ging door de defensie van W-B en lobte doelman Nordin Jackers enig mooi. De bal ging via de staak tegen de netten, 0-1. W-B reageerde tweemaal via Bizimana, maar zijn schoten werden telkens gered door de bezoekende doelman. Vlak voor de rust was het wel raak voor Beveren. Kobayashi krulde een vrije trap mooi over de muur in de hoek, doelman Jakubech raakte de bal nog in, maar duwde hem tegen de netten: 1-1!

KV Kortrijk kwam het gevaarlijkst uit de kleedkamers. Jackers redde het schot van Stojanovic, Wiegel een kopbal van Lepoint. Net na het uur was er een mooie kopkans voor Din Sula, maar hij kopte de hoekschop van Kobayashi naast. Aan de overkant vloog een zondagsschot van De Sart tegen de netten: 1-2. W-B trachtte de bordjes opnieuw in evenwicht te brengen. Een kopbalkans voor Jakub Piotrowski was daar een eerste kans toe, maar die ging voorlangs. Kortrijk domineerde volwassen en liet W-B geen kansen meer creëren. 1-2 is het harde eindresultaat.

Opstelling W-B:
Jackers, Wiegel, Bizimana, Kobayashi, Piotrowski, Caufriez, Vukotic, Foulon, Agyepong, Sula, Milosevic

Opstelling KVK:
Jakubech, Golubovic, Stojanovic, Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart, Makarenko, D'Haene, Tuta, Selemani, Derijck

MARTIJN DE JONGE