StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Kortrijk krijgt een dreun in de beker maar geen nood, daar is WB..

Met een penalty werd Kortrijk uit de beker geknikkerd en weg was hun bekerfinale. Mentaal een serieuze klap na een sterke periode met mooie resultaten tegen Club Brugge en Standard. KVK kwam op bezoek op onze Freethiel en het is al vaker gebleken dat dat net datgene is dat een club met een mentale dip nodig heeft.

Ja ik ben daar weer met mijn gezaag, het spijt mij. Het jammere is dat ik na 45 minuten nog niet het gevoel had dat ik ging moeten klagen en zagen. Want na de eerste drie kwartier zag ik nog geen reden tot paniek. We speelden met veel drang naar voor en dwongen zelfs een aantal kansen af. Het tegendoelpunt kwam één op een heel ongelukkig moment en twee was die treffer absoluut een te vermijden doelpunt. Lekker doelpunt van ex-WB'er Christophe Lepoint maar Caufriez zette daar wel letterlijk zichzelf buitenspel in de verdediging. Onze wisselvallige creatieveling kon nog tegenscoren met een heerlijke vrije trap. Naar mijn gevoel gingen wij daar met een mentaal voordeel de rust in.

Maar is me dat even tegengevallen. Onherkenbaar, afschuwelijk slecht, ambitieloos,... Negatieve adjectieven in overvloed na zo'n non-tweede helft. Ja ook ik heb daar meermaals gevloekt op die elf mannen die zich voetballers noemen. Hoe het contrast zo groot kan zijn? Geen idee. Ook trainer Mercier heeft er het raden naar. Hij was dan ook niet te spreken over de prestaties van zijn spelers in de tweede helft. Maar ook hij is naar mijn gevoel niet onschuldig in deze pijnlijke verliespartij. Dat je aanvallend wilt starten dat kan ik volledig begrijpen, maar met het aantal spitsen dat we ter beschikking hebben is het echt geen goed plan om er direct twee in de basis te gooien. Want ja, zo breng je het resterende aantal op 0. Geen enkele aanvaller als alternatief op de bank, als men dan op achterstand komt, wat ook twee keer is gebeurd, kunnen de wissels al weinig potten breken omdat ze simpelweg geen aanvallende functies bekleden.

Maar zelfs toen we nog met twee spitsen speelden in de tweede helft, kregen we geen bal vooruit, laat staan in de buurt van het doel. En dat is als supporter nog het pijnlijkst om te zien. Jouw ploeg bij een gelijke stand er niet in zien slagen om een uitgespeelde kans te creëren tegen een team dat niet eens beter speelde. Want dat deed KVK effectief niet. Slimmer, dat wel.

En dus reiken we nu de hand naar Cercle dat nu alles in eigen handen heeft. Een haalbaar programma hebben ze al. Zij moeten het nu zelf doen en nog twee keer winnen. Oké Beveren mag dan geen punten meer pakken. Maar ik weiger de handdoek al in de ring te gooien. Daarvoor geloof ik nog teveel in dit team. Want voetballen kunnen we echt wel, maar andermaal, op deze midweek speeldag niet lang genoeg om de wedstrijd te winnen. We hebben nog vijf wedstrijden om onszelf te redden. Op Club Brugge moeten we het niet gaan doen, thuis tegen Anderlecht, in Mechelen en op Moeskroen moeten we in staat zijn om nog minstens één punt te halen, maar uiteraard liever drie. Daarna zal het ongetwijfeld een spannende slotspeeldag worden. Beveren krijgt Gent op bezoek en Cercle krijgt Oostende op bezoek. Maar laat ons vooral hopen dat we dan al gered zijn. Ik geloof er nog altijd in. Jij ook?

Seppe Meul.