StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB SCHADE BEPERKEN.

Zou Jur Schrijvers mogen spelen ? Die kwam toch van Club Brugge ?

Als we sportief weinig om te lachen hebben, moeten we de pret maar met zulke grappen proberen te maken. Morgenavond om 18 uur staat een na het pijnlijk verlies tegen Kortrijk, ongetwijfeld in zijn ziel geraakt Waasland-Beveren, voor de schieronmogelijke opdracht om iets te rapen in Jan Breydel tegen Blauw-Zwart. Nu hebben we een aantal jaar geleden wel eens het kerstfeestje van Club Brugge flink verstoord en won W-B een dik jaar geleden (vrijdag 7 december om juist te zijn) met 2-1 op de Freethiel van een zwak Club dat zo vriendelijk was met een owngoal een handje toe te steken, maar dat het huidige W-B kansrijk zou zijn tegen een op de kampioenstitel jagend Brugge, daar gelooft waarschijnlijk de vurigste supporter niet in. Ja, het scoren bij Blauw-Zwart verloopt wat moeizaam dezer dagen waardoor al eens vaker gelijk wordt gespeeld, maar in eigen huis laten de West-Vlamingen nauwelijks steken vallen en prikken, daartoe is het huidige Waasland-Beveren niet in staat. Dan maar hopen dat de Bruggelingen al een beetje met de match tegen United volgende week donderdag in het hoofd zitten ? Geen sprake van, want de kern is voldoende ruim en kwalitatief goed gestofeerd om met een veredeld B-elftal een zonder vertrouwen spelend W-B kansloos te laten.

Waar we dan wel moeten op hopen ? Een afstraffing zoals die in Waregem vermijden en duimen dat bv. Nordin Jackers die de voorbije 2 matchen en na zijn blessure, nog niet de autoriteit van daarvoor heeft teruggevonden, een sterke match kan keepen tegen zijn vorige coaches Clement en Van Rumst. En wees er maar zeker van, het goeie nieuws zal zaterdagavond moeten komen vanuit Sint-Truiden waar Cercle Brugge de gast is. Als de Kanaries de punten in Sint-Truiden houden, zal ons bestuurslid Kevin die zaterdagavond een feestje geeft voor zijn 40ste verjaardag, dieper in de portemonnee moeten tasten. Kevin, mocht W-B iets pakken in Brugge zou ik wel veiligheidshalve uw feestje in laatste instantie afblazen als ik U was !

En om aan te tonen dat verjaardagen van bestuursleden van de Freethielvrienden en wedstrijden tussen Club Brugge en Waasland-Beveren iets onvoorspelbaars hebben : op 7 december 2018 dus waren de Freethielvrienden niet op de afspraak om er op de Freethiel W-B - Club brugge bij te wonen, want zij zaten aan de feesttafel in Weert om de 50ste verjaardag van Danny te vieren. Wat wij niet wisten was Dat danny ook Bruggeling Decarli na de match had uitgenodigd en met succes ! Kevin, misschien eens overwegen om Clement of Van Rumst uit te nodigen en ze hoeven geen cadeau mee te brengen voor U, maar eentje voor ons allemaal ! En mocht er iemand van de Geschillencommissie van de KBVB dit artikel lezen, Decarli was echt niet op het feestje van Danny hoor !

Patrick Van Wesemael.