Het is jammer dat Waasland-Beveren een slechte zaak doet in het klassement onderin uitgerekend nadat het een zeer degelijke wedstrijd afleverde op bezoek bij Club Brugge. Dat Club de overwinning pakte in de 95ste minuut is zuur en bracht onze gedachten weer op Stayen een paar maanden geleden waar Arnauld Mercier toen in zijn eerste match als coach van W-B meteen leek te gaan winnen, maar Texeira diep in de blessuretijd met een wanhoopsschot 2 punten stal voor zijn club. Later op de avond gisteren won Cercle Brugge met de kleinste score bij datzelfde Sint-Truiden waardoor de kloof tot W-B amper 3 punten bedraagt en de degradatiestrijd opnieuw volledig open ligt en ook Oostende na de 0-3 thuisnederlaag tegen Kortrijk ongetwijfeld een onrustige nacht achter de rug heeft. Woensdagavond na het ontgoochelend thuisverlies tegen Kortrijk, vroegen vele supporters zich af tegen wie dit W-B nog een puntje zou kunnen halen. Het heeft maar een minuutje gescheeld of het antwoord op die vraag was gisteren al gegeven. In een prangende slotfase waarin W-B bewust koos om zich volledig terug te trekken voor Jackers, liep eerst Ageypong tegen een zelf gezochte uitsluiting aan (tweemaal geel) en kon dus Mats Rits die overigens ook al voor de openingsgoal had gezorgd, toch nog een barstje vinden in het Beverse panster. De fases die nog voor een tijdje ter discussie zullen staan waren de vervangingen van Mercier in het slot van de wedstrijd toen hij o.a. het defensieve blok dat tot dan toe goed stond, meende extra te moeten versterken met Gamboa, maar daarvoor Sula opofferde wat Mignolet toeliet lekker mee te komen voetballen op het middenveld en de druk onhoudbaar groot werd. Het beoogde puntje kwam er dus niet en zou ook gezien de winst van Cercle het behoud niet hebben verzekerd, maar het was wel een mooie opsteker geweest om mee naar Mechelen te gaan komende zaterdag. Slotsom : met de ingesteldheid van gisteren is W-B lang niet uitgeteld en hoopvol dat Tuur Dierickx scoorde (weliswaar later hinkend het veld verliet), maar het is 12 uur gepasseerd en de hoogste tijd om aan die 0-12 iets te doen.
Er is nog een bonus van op papier 3 punten, maar in werkelijkheid zullen het er maar 2 zijn als Cercle naast W-B geraakt in de rangschikking (aantal gewonnen matchen). Het wordt nog razend spannend, maar daar zat ik niet op te wachten.
Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge dat we voor jullie haalden op de officiële website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

W-B GAAT ONDERUIT IN ABSOLUUT SLOT

Waasland-Beveren heeft niets kunnen rapen in het Jan Breydelstadion. Pas diep in de blessuretijd moest het haar meerdere erkennen in leider Club Brugge. Tuur Dierckx scoorde het enige doelpunt voor geel en blauw.

Waasland-Beveren stond goed in de eerste periode. Club Brugge had het meeste balbezit, maar W-B hield volwassen stand. Op het kwartier kreeg geel-blauw toch de beste kans. Aboubakary Koita zwiepte de bal goed voor, maar Jur Schryvers kwam net te laat om Mignolet te bedreigen. Club Brugge trachtte door de defensie te combineren, maar op enkele hoekschoppen na lukte dat niet. Schryvers kreeg net voor het halfuur geel, Vormer aan de overkant niet voor een gelijkaardige overtreding. Djihad Bizimana werd een minuut later ook geboekt. Vijf minuten voor tijd was het raak voor Club Brugge. Nordin Jackers redde een kopbal van Mechele aanvankelijk nog goed, maar op de daaropvolgende fase was hij kansloos tegen Rits: 1-0. Vlak voor de rust bracht W-B een schitterende actie op de mat. Schryvers, Koita en Kubayashi combineerden goed en legden de bal af naar Din Sula, maar diens schot werd in hoekschop geblokt. In blessuretijd werd ook Sula nog geboekt na protest bij de scheids. Reden van het beklag van onze aanvaller was dat de scheidsrechter voor de rust blies, terwijl W-B in aanvalspositie was. Rusten dus bij 1-0.

Het spelbeeld was hetzelfde na de rust. Club Brugge eiste het balbezit op, W-B loerde op de counter. Die ingesteldheid loonde ook! In minuut 53 ging Daam Foulon door op links, hij gooide de bal gericht voor doel richting Tuur Dierckx die goed afwerkte: 1-1! Beveren ging opnieuw in organisatie en gaf amper iets weg. Jackers ging goed plat op een schot van Diatta, maar ook de geel-blauwe verdediging stond pal. Koita en Aleksandar Vukotic kregen nog een kans, maar hun pogingen waren niet doelgericht. Arnauld Mercier gooide Agyepong, Gamboa en Vukcevic in de strijd en zette alles op een punt. Dat leek ook te gaan lukken, tot in de blessuretijd scheidsrechter Verboomen besliste om Agyepong tweemaal geel te geven en uit te sluiten. Een beslissing waarbij hij zich populair maakte in Brugge, maar die wel héél licht toegekend is. Brugge bleef drukken en in het absolute slot kon het de 2-1 scoren. Opnieuw Rits kon het doelpunt maken. De scheidsrechter maakte meteen erna een einde aan de partij.
W-B toonde heel veel vechtlust en prikte goed tegen, maar krijgt daar geen beloning voor.